witam.
panowie sprawa jest taka zgubiłem wczoraj kluczyki od auta. to byłe jedyne jakie miałem.o dziwo pasuje kluczyk od mercedesa.mam vagcoma. czy jest szansa abym po dorobieniu tego kluczyka zaprogramował go do siebie?sprawa pilna.
zgubiony kluczyk
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Lukasz_mk2
- Forum Master
pawka30, co znaczy że pasuje kluczyk od mercedesa?? Masz w domu mercedesa i od niego pasują kluczyki do twojego golfa?? Jeśli tak to ja bym radził wymienić wszystkie wkładki i będziesz miał nowe komplety kluczy. Wkładki mają to do siebie że się ścierają i po pewnym czasie auto można otworzyć dosłownie śrubokrętem. Kiedyś znajomy miał mk1 i tak właśnie było.
- Lukasz_mk2
- Forum Master
zrobisz to zwyklym k-line interfejsem, czyli pewnie takiego masz
nie wiem jaki tam siedzi transponder w tych kluczach mercedesa , ale lepiej kup na aledrogo taki jaki powinien byc i ponownie zaprogramój
program to vagcom
musisz znac 4cyfrowy kod jesli znasz to napisz jesli nie znasz to sprawa jest bardziej skomplikowana , radze podjechac do kogos kto sie tym zajmuje w okolicy
Generalnie trzeba odczytac ten kod 4cyfrowy z puszki immo
nie wiem jaki tam siedzi transponder w tych kluczach mercedesa , ale lepiej kup na aledrogo taki jaki powinien byc i ponownie zaprogramój
program to vagcom
musisz znac 4cyfrowy kod jesli znasz to napisz jesli nie znasz to sprawa jest bardziej skomplikowana , radze podjechac do kogos kto sie tym zajmuje w okolicy
Generalnie trzeba odczytac ten kod 4cyfrowy z puszki immo