guma drążka stabilizatora----------- problem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
guma drążka stabilizatora----------- problem
Wiatm
otóż założyłem nowe gumy drążka stabilizatora w moim mk4, nie było nie stety ani Lemfordera ani oryginału tam gdzie kupowałem i auto było juz na podnośniku i założyłem Febi. i zaczeło sie... najpierw było delikatne trzeszczenie ledwo słyszalne podczas jazdy po nierównościach, po tygodniu każdy ruch koła góra dół wyadje okropne trzeszczenie:(
czy to wina tych gum, czy montażu? czy może ewentualnie miał ktoś taki przypadek już i jak temu zaradzić? boje sie że kupie oryg lub LMI i bedzie to samo...
prosze o pomoc jak rozwiązać ten problem
otóż założyłem nowe gumy drążka stabilizatora w moim mk4, nie było nie stety ani Lemfordera ani oryginału tam gdzie kupowałem i auto było juz na podnośniku i założyłem Febi. i zaczeło sie... najpierw było delikatne trzeszczenie ledwo słyszalne podczas jazdy po nierównościach, po tygodniu każdy ruch koła góra dół wyadje okropne trzeszczenie:(
czy to wina tych gum, czy montażu? czy może ewentualnie miał ktoś taki przypadek już i jak temu zaradzić? boje sie że kupie oryg lub LMI i bedzie to samo...
prosze o pomoc jak rozwiązać ten problem
Dokładnie to powinno się najpierw skręcić, ale nie dokręcać mocno śrub, a poźniej opuścić samochód i dokręcić śruby.Powinno stac na kołach podczas montażu.(zasłyszane od specjalistów ze stacji diagnostycznej)
Jeżeli ktoś dokręca na podnośniku to istnieje prawdopodobieństwo że guma się uszkodzi po opuszczeniu albo podczas jazdy.
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
- passatgl5
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie kombinuj. Kup oryginał pokryty specjalnym talkiem i problem trzeszczenia zniknie. Myslenie i kombinowanie nie iwele tu pomoze. Koszt ori to ok. 25 pln za sztuke.
Był MK4: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... hilit=lw5z" onclick="window.open(this.href);return false;
Jest Pink Floyd: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=571536" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię tylne boczki bez dziur na głośniki Golf III Cabrio
Był Golf MK3 Pink Floyd 3D
Był Golf "S" MK1
Był Golf MK3 Avenue
Był Golf MK1 GTI Pirelli
Był Golf MK4 AXR
Było 2x POLO 6N2 1.4
Było A4 B6 AWX
Było A6 C6 2.0 TDI
Było A3 8P 2.0 TDI
Był Golf LX MK1
Jest Golf GL MK1
Jest Skoda Scala
Jest Pink Floyd: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=571536" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię tylne boczki bez dziur na głośniki Golf III Cabrio
Był Golf MK3 Pink Floyd 3D
Był Golf "S" MK1
Był Golf MK3 Avenue
Był Golf MK1 GTI Pirelli
Był Golf MK4 AXR
Było 2x POLO 6N2 1.4
Było A4 B6 AWX
Było A6 C6 2.0 TDI
Było A3 8P 2.0 TDI
Był Golf LX MK1
Jest Golf GL MK1