grzeje sie chyba za bardzo
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
grzeje sie chyba za bardzo
siemka
mam golfika 1.3NZ i ostatnio zauwazylem ze czesto mi sie wentylator wlacz(no w sumie cieplo sie zrobilo ) ale tem p mi potrafi dojsc do tej przed ostatniej kreski czyli jest na 3/4 potem sie schladza i stoi pionowo potem znowu rosnie i znowu schladza... nie powinna caly czas byc na 1/2 ? czyli pion? nie jest to wina niebieskiego czujniczka?
pozdro
a moze plyn za slaby ?
mam golfika 1.3NZ i ostatnio zauwazylem ze czesto mi sie wentylator wlacz(no w sumie cieplo sie zrobilo ) ale tem p mi potrafi dojsc do tej przed ostatniej kreski czyli jest na 3/4 potem sie schladza i stoi pionowo potem znowu rosnie i znowu schladza... nie powinna caly czas byc na 1/2 ? czyli pion? nie jest to wina niebieskiego czujniczka?
pozdro
a moze plyn za slaby ?
maj mk2 - kamel edition http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=389353#389353
tez tak mam ze jak dluzej pojezdze po miescie i stane tak na troszke w korku too rosnie szybko temperatura i wlacza sie wyntylator, ale to dobrze ze ise wlacza i moze to byc przyczyna zakamienionej chlodnicy (bo mysle ze raczej plynu to nie).mozesz tez sprobowac odpowietrzyc uklad moze gdzies jest troszke zapowietrzony- odkrec orek i niech chwile pochodzi silniczek lub na krucu jest taka koncowka zatkana gumka , sciagnij ja i nalóz wezyk i wlóz do zbiornika i zapal autko i czekaj czekaj czy nbe lec pechcezyki powietrza(z reszta tu masz kilka porad bo zalazylem temat o tym -"temperatura 1,3NZ" tam duzo ludzi o tym radzilo. podobno mozna tez odkamienic chlodnice -wziasc do wanny i przplukac srodkami do ubiokacji, jakimis odkamieniaczami. czujnik niebieski jest od sterowania kompem tzn podaje do kompa temperaturka takze raczej odpada
pozdr.
pozdr.
A ja tylko dodam ze odczytywanie temperatury z tego czujnika jest problemem bo wymiana samego czujnika moze spowodowac ze np. wychylenia wskaznika beda wieksze lub mniejsze, zobacz przypadekwieczor15, w temacie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=44985
dokladnie robbox, wymiana nie pomogla zmienilem na stary oryginalny czujnik bo nowy pokzuje mi temp ponad 100 stopni a mierzylem na goracym czujniku tam gdzie jest czujnik wlozony i na mierniku pokazujer mi 85 stopni czy jakos tak wiec ten nowy jade jutro zwrocic, cieawe od czego to zalezy ?? moze jakis inny czujnik od innego modelu??