nietypowy problem ze sprzęgłem i wariujący prędkościomierz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nietypowy problem ze sprzęgłem i wariujący prędkościomierz
witam. jestem nowy na forum.posiadam golfa III 1.9 D z 1995r. mam nietypowy problem ze sprzęgłem a mianowicie chodzi o to ze gdy wcisnę pedał sprzęgła spod maski dochodzi dziwny hałas,stukanie(tak jakby jakaś blacha była luzna) gdy puszcze pedał hałas znika. nie mam problemu z wrzucaniem biegów,wszystkie wchodzą dobrze.wymieniłem już łożysko oporowe i nie mam pojęcia co to może być.
drugi problem to wariujący prędkościomierz,działa jak mu się podoba. zaraz po odpaleniu potrafi pokazywać 180-200km/h i za chwile spada do zera i znowu do 200km/h. podczas jazdy to samo,skacze i pokazuje różne prędkości,są takie dni że w ogóle nie działa. pomocy!
drugi problem to wariujący prędkościomierz,działa jak mu się podoba. zaraz po odpaleniu potrafi pokazywać 180-200km/h i za chwile spada do zera i znowu do 200km/h. podczas jazdy to samo,skacze i pokazuje różne prędkości,są takie dni że w ogóle nie działa. pomocy!
Ostatnio zmieniony ndz cze 27, 2010 10:47 przez 8marcin5, łącznie zmieniany 2 razy.
- Lolo22
- Ma gadane
- Kontakt:
Podpinam sie pod temat gdyż mam ten sam problem z predkosciomerzem ale u mnie nawet gdy auto stoi i dodam ostro gazu to prędkosciomierz idzie tak samo ostro jak obrotomierz czy to tez wina impulsatora edzio, ??
mam tez drugi problem mianowicie po odpaleniu silnika sa momenty dni ze odpali i zgasnie po chwili i to ruznie raz zrobi to raz a niekiedy za nic w świecie odpalic nie chce
mam tez drugi problem mianowicie po odpaleniu silnika sa momenty dni ze odpali i zgasnie po chwili i to ruznie raz zrobi to raz a niekiedy za nic w świecie odpalic nie chce
Moje MK3 :)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=306319
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=306319
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
skoro mowa o "wariującym prędkościomierzu" do wtrącę się między wiersze - chodzi o auto kumpla - Opel Vectra B po lifcie 2.2 DTI - auto wpada w tryb awaryjny i w tym momencie przestaje działać prędkościomierz, jedzie a wskazuje 0 km/h - na diagnostyce w serwisie Boscha powiedzieli że to wina czujnika obrotów wału korbowego, ktoś może to potwierdzić? Ktoś miał podobny rzypadek w diagnozie?