Dziwny odgłos po włączeniu klimatyzacji
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwny odgłos po włączeniu klimatyzacji
Witam Panowie
Dzisiaj nabijałem klime, która nie była używana od zimy i tak jak w temacie problem dotyczy dziwnego odgłosu po jej włączeniu,słychać to tak jakby w jakimś miejscu stukało coś w plastikowy element, dodam że odgłos ten dochodzi od tej strony co widać pasek klinowy. Zaglądałem tam i o żadne koło nic nie ociera. Miał ktoś z tym doczynienie???
Dzisiaj nabijałem klime, która nie była używana od zimy i tak jak w temacie problem dotyczy dziwnego odgłosu po jej włączeniu,słychać to tak jakby w jakimś miejscu stukało coś w plastikowy element, dodam że odgłos ten dochodzi od tej strony co widać pasek klinowy. Zaglądałem tam i o żadne koło nic nie ociera. Miał ktoś z tym doczynienie???
nie musi byc wcale do wymiany ... jak ostatnio bylem na klimie ( warsztat ogolnie ogarniajacy tylko VAGi) to gosc mi mowil ze w IV zawsze sprawdzają ta srube za sprzeglem bo strasznie lubi sie poluzowywac moze byc tak ze wystarczy dokręcićMartin99 pisze:tzn ze sprzęgiełko do wymiany
ex: MK4 245 km/460nm
no tego to mi nie sprawdzali ale dzisiaj sam sprawdziłem i jednak jest na nim luz, jutro spróbuję dokręcić ta śrubę i zobaczę czy to coś da
Ostatnio zmieniony ndz cze 27, 2010 14:36 przez geluś, łącznie zmieniany 1 raz.
zmień zakład heheh chociaz mozna im wybaczyc ... jak to typowi uzupelniacze, a nie warsztatgeluś pisze:no tego to mi nie sprawdzali
geluś pisze:ale dzisiaj sam sprawdziłem i jednak jest na nim luz, jutro spróbuję dokręcić ta śrubę i zobaczę czy to coś da
Dopóki jej nie dokręcisz nie włączaj klimy bo sprzeglo moze odleciec
Znawca nie jestem ale cos mi swita ze typ mi tez cos gadal ze (chyba) dokreca sie ja odpowiednim niutonem w zależności od kondycji sprzęgła , nie pamietam dokladnie . Ktoś ogarnięty mógłby podpowiedzieć czy samemu na pale można to dokręcić
ex: MK4 245 km/460nm
Dokładnie u typowych uzupełniaczy nabijałem;) jutro dam znać czy problem zniknął
Pozdro
[ Dodano: 28 Cze 2010 16:20 ]
no i dokręcenie śruby nic nie dało, po jakiejś minucie znowu zaczęło tak stukać i sprawdzałem czy jest luz na sprzegiełku i jest nadal ale już dużo mniejszy.Koleś w warsztacie powiedział odrazu że to ze sprężarką coś się dzieje:( wymienie chyba to sprzęgło i zobaczę co będzie sie działo bo dzwięk wyraznie wydobywa się od sprzegła
Pozdro
[ Dodano: 28 Cze 2010 16:20 ]
no i dokręcenie śruby nic nie dało, po jakiejś minucie znowu zaczęło tak stukać i sprawdzałem czy jest luz na sprzegiełku i jest nadal ale już dużo mniejszy.Koleś w warsztacie powiedział odrazu że to ze sprężarką coś się dzieje:( wymienie chyba to sprzęgło i zobaczę co będzie sie działo bo dzwięk wyraznie wydobywa się od sprzegła