pierburg 2e3 siłownik pulldown
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pierburg 2e3 siłownik pulldown
pytanie moje jak go obejść wiadomo jak jest z dostępnością i cenami wyczytalem i widziałem w silniku z 2e2 ze można umocować odpowiednio drut żeby klapka się nie zamykała do końca ale co z podciśnieniami zalepić wężyki zostawić czy jak podpowiedzcie mi tu bo nie mam siły na to ssanie już
Jak zablokujesz na stałe przepustnicę rozruchową to zimny silnik będzie miał problemy z rozruchem. Nie koniecznie przy takich temperaturach ale mimo wszystko najlepszy pomysł to nie jest.
[ Dodano: 25 Cze 2010 19:36 ]
http://www.gaznik.pl/porady_naprawcze.html
[ Dodano: 25 Cze 2010 19:36 ]
http://www.gaznik.pl/porady_naprawcze.html
no ok naprawiałem ale mi nie wyszło i nie trzyma wiadomo ze teraz mrozów nie ma a narazie by mogło to jakoś chodzić zanim czegoś nie znajdę bo powiedz mi czy z popsutym tym siłownikiem w tym gaźniku ssania nie ma wogoole? bo mam tak ze sprężyna jest ok i na zimnym przymyka przepustnice ale ssanie się wogole nie wlacza a jak na ciepłym popchne ten cały mechanizm powrotem to obroty się zwiększają i teraz nie wiem czy to wina tylko tego siłownika czy czegoś jeszcze
rozwiązanie problemu
wszystkie problemy z rozruchem brak ssania zadlawy i te sprawy były spowodowane przestawionym rozrządem który wywołała zła pompa założona przez machanika przez co starły się ząbki, teraz wszystko wróciło do normy i auto chodzi jak powinno pozdro rada na pzyszlosc nie dawajcie samochodow do jakis grzebkow albo sami kupujcie im odpowiednie czesci
rozwiązanie problemu
wszystkie problemy z rozruchem brak ssania zadlawy i te sprawy były spowodowane przestawionym rozrządem który wywołała zła pompa założona przez machanika przez co starły się ząbki, teraz wszystko wróciło do normy i auto chodzi jak powinno pozdro rada na pzyszlosc nie dawajcie samochodow do jakis grzebkow albo sami kupujcie im odpowiednie czesci
Ostatnio zmieniony ndz lip 04, 2010 13:28 przez Morton;], łącznie zmieniany 3 razy.