Sterowanie zamka centralnego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Sterowanie zamka centralnego
Witam mam zamek centralny ale tylko z kluczyka dzis zakupiłem sterowanie zamka centralnego na pilota. Ale w tym sęk ze niewiem jak go podłaczyc gdzie jak co i wogole. Powiedzcie mi od czego zacząc gdzie podłczyc z reszta mam nadzieje ze sobie poradze najlepiej krok po kroku dodam ze ni jestem totalnym laikiem w elektryce ale moja mocną stroną to to nie jest prosze o pomoc. I jeszcze jedno gdzie znajsc przewody w aucie zeby podłaczyc ten sterownik
Ostatnio zmieniony czw cze 24, 2010 17:55 przez ventus90, łącznie zmieniany 1 raz.
Ok ale w słupku są kable ale powiedzcie mi który do którego podłaczyc? A jak to jest w przypadku podłacznier do pompki centralnegho zamka ? I czy konieczne jest rozbieranie przednich drzwi od strony kierowcy ? i Czy + i - trzeba podłaczyc prosto z akumulatora ?
Ostatnio zmieniony czw cze 24, 2010 19:23 przez ventus90, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Czerwono-czarny - plus;
Brązowy – minus (masa);
Szary i Zielony to zamykanie i otwieranie (nie pamietam teraz który jest który – sprawdzić żaróweczką na którym pojawia się przy zamykaniu a na którym przy otwieraniu.
Do tego kierunkowskazy w lampach mają przewód czarno-biały (lewe) i czarno-zielony (prawe).
Brązowy – minus (masa);
Szary i Zielony to zamykanie i otwieranie (nie pamietam teraz który jest który – sprawdzić żaróweczką na którym pojawia się przy zamykaniu a na którym przy otwieraniu.
Do tego kierunkowskazy w lampach mają przewód czarno-biały (lewe) i czarno-zielony (prawe).
Sory ze jestem taki niekumaty ale wybaczcie ty mowisz o kabelkach pompy czy tego sterownika i rozumiem ze mam podłaczyc to tak czerwony z pompy do czerwonego z sterownika itp ?
Ostatnio zmieniony czw cze 24, 2010 19:55 przez ventus90, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzieki jutro sporoboje to zrobic dam jutro znac co i jak
[ Dodano: 25 Cze 2010 15:10 ]
Niby tak ale powiedzcie mi który kabel z którym połączyc bo w instrukcji od tego sterownika nie ma opisane który kabel jest od czego jest tylko wymienione 6 kolorów i klamra ze wrzystkie to centralny zamek nie mam juz do tego głowy poprostu plus i mase podłaczyłem i jak naciskam guziki na pilocie słychac jak centralka pracuje pomocy
[ Dodano: 25 Cze 2010 15:10 ]
Niby tak ale powiedzcie mi który kabel z którym połączyc bo w instrukcji od tego sterownika nie ma opisane który kabel jest od czego jest tylko wymienione 6 kolorów i klamra ze wrzystkie to centralny zamek nie mam juz do tego głowy poprostu plus i mase podłaczyłem i jak naciskam guziki na pilocie słychac jak centralka pracuje pomocy