brak wolnych obrotów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
brak wolnych obrotów
mam golfika MKIII 1,4 i od jakiegos czasu nie ma wolnych obrotów tj. jak sie rozgrzeje bo jak jest zimny to pracuje normalnie i ma wtedy okolo 800 obr/min a jak cieply to 1600 obr/min nie wiem czym moze to byc spowodowane.
karbid
przyczyną może być uszkodzony czujnik temperatury. Podaje info do komputera o temperaturze silnika. U Ciebie wygląda to tak jakbyś jeżdził na "ssaniu".karbid pisze:mam golfika MKIII 1,4 i od jakiegos czasu nie ma wolnych obrotów tj. jak sie rozgrzeje bo jak jest zimny to pracuje normalnie i ma wtedy okolo 800 obr/min a jak cieply to 1600 obr/min nie wiem czym moze to byc spowodowane.
- giantoo
- Nowicjusz
- Kontakt:
a mi to bardziej pasuje na silnik krokowy. sam mam zrypany i właśnie zamówiłem nowy... U mnie wygląda to tak że jak samochód stoi jakieś 2-3 godziny to jak go odpalam to ma nawet 400 obr/min musze go troche przytrzymac na obrotach przez jakies 2 do 3 minut i wtedy załapuje swoje i jest dobrze, ale znów jak moja noga troszke cięższa się zrobi i będę rozpędzał autko na dużych obrotach to wtedy wolne obroty robią się na 2500 - 2900 obr/min. Juz 3 miesiące tak jeżdże ale strasznie to wk...jące jest, więc niestety ale: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=98961616 musiałem kupić:Pbodzio_j pisze:przyczyną może być uszkodzony czujnik temperatury. Podaje info do komputera o temperaturze silnika. U Ciebie wygląda to tak jakbyś jeżdził na "ssaniu".karbid pisze:mam golfika MKIII 1,4 i od jakiegos czasu nie ma wolnych obrotów tj. jak sie rozgrzeje bo jak jest zimny to pracuje normalnie i ma wtedy okolo 800 obr/min a jak cieply to 1600 obr/min nie wiem czym moze to byc spowodowane.