Mrugająca kontrolka oleju i niska temperatura silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Hmm wskazuje na to że jednak nie. Nie otworzył się na 100% i prawidłowo. Wiesz ciężko jest nagrzać diesla ale swoją drogą po max 10 km powinien mieć 90 stopni. Podłącz go pod vag-a i zobacz ile będzie miał na kompie w porównaniu z tym co pokazują liczniki.
3 Victorie, lewa, prawa jedna na górze, jeżdżę Volkswagen-em, to leży w mojej naturze =)
Golf 3 Red Devil By Me ;D
Golf 3 Red Devil By Me ;D
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
- mateusz_kajtek
- Ma gadane
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Czyli dobrze...mateusz_kajtek pisze:dołem, rowkami po kole...
Jaki założyłeś?mateusz_kajtek pisze:termostat?
Załóż WAHLER'a
Kupy mi się to nie trzyma... jakby termostat był zamknięty,to wąż dolny byłby gorętszy od górnego,bo mimo wszystko ciecz przez niego przepływa małymi otworami,ale w konsekwencji zagotowałby się...z zawieszeniem lub półotwarciem też nie widzę sensu,bo wtedy ciecz cały czas krąży przez chłodnicę i dolny jest cieplejszy od górnego...
- mateusz_kajtek
- Ma gadane
- Kontakt:
mi też się to kupy nie trzyma ale denerwuje mnie to trochę, jak było ponad 80 stopni to jeszcze tolerowałem ale teraz za niska temperatura :/Michaś_1977 pisze:Jaki założyłeś?
Załóż WAHLER'a
Kupy mi się to nie trzyma... jakby termostat był zamknięty,to wąż dolny byłby gorętszy od górnego,bo mimo wszystko ciecz przez niego przepływa małymi otworami,ale w konsekwencji zagotowałby się...z zawieszeniem lub półotwarciem też nie widzę sensu,bo wtedy ciecz cały czas krąży przez chłodnicę i dolny jest cieplejszy od górnego...
nie pamietam nazwy bo to było prawie dwa lata temu, ale od wymiany temp nie była 90 stopni (jedynie w korkach lub jak postał dłużej na obrotach) a tak podczas jazdy lekko ponad 80 stopni a teraz jeszcze mniej bo maks 70 :/
Ostatnio zmieniony śr cze 23, 2010 20:46 przez mateusz_kajtek, łącznie zmieniany 1 raz.
NA SPRZEDAŻ MÓJ GOLFIK -> http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3936548#3936548
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
- mateusz_kajtek
- Ma gadane
- Kontakt: