Witam,
co może być przyczyną tego, że jedna z elektrycznych szyb przy każdorazowym naciśnięciu przycisku, opuszcza się tylko o kilka cm, po czym zatrzymuję się? Trzeba kilka razy przyciskać, aż otworzy/ zamknie się do końca.
niejednostajny ruch szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- patryk2340
- Carpe Diem
- Kontakt:
- Lukasz_mk2
- Forum Master
- ŁukaszMan
- Użytkownik
- Kontakt:
Jest coś takiego jak czujnik przy silniczku i jego odległość od szyby jest za daleka i dlatego tak przerywa. (coś koło tego) gdzieś to ktoś kiedyś pisał w podobnym temacie. czasami przy trzaśnięciu drzwiami szybka chodzi dobrze prawda? albo coś nie łączy ci w tej gumie w której idą kable od drzwi do słupka. Ja na przykład miałem nie dokręconą to białą wtyczke z wszystkimi kablami i też cyrki mi sie działy.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- patryk2340
- Carpe Diem
- Kontakt:
Winny rzeczywiście okazał się ten czujnik, odgiąłem go troszkę i teraz wszystko ładnie chodzi. Dzięki za pomoc
Teraz pozostała jeszcze kwestia tylnych szyb. Z konsoli środkowej ładnie się otwierają, jednak z przycisków w tylnych drzwiach ani drgną. Niezależnie od włączenia/ wyłączenia blokady w konsoli. Ale to już zostawię sobie na jutro, najpierw zobaczę czy w ogóle napięcie do przełączników dochodzi
pozdro
Teraz pozostała jeszcze kwestia tylnych szyb. Z konsoli środkowej ładnie się otwierają, jednak z przycisków w tylnych drzwiach ani drgną. Niezależnie od włączenia/ wyłączenia blokady w konsoli. Ale to już zostawię sobie na jutro, najpierw zobaczę czy w ogóle napięcie do przełączników dochodzi
pozdro
Golf II 1.6 RF --> Golf III 1.4 ABD --> Vento 2.0 2E --> Octavia 1.9 ASZ