Witam. Jestem posiadaczem VW golf I z '78r. z silnikiem 1.3B. Mój problem polega na tym ,że podczas jazdy ,samochód zaczyna przerywać i gasnąć. Czasami wystarczy zrobić przegazówke ,a czasami trzeba zdjąć wężyk od pompki paliwa i kilka razy zassać paliwo do gaźnika. Przy jeździe na wyższych obrotach powyżej 3tys. to się nie dzieje. I mam do Was pytanie czy to jest wina pompki paliwa czy jest jakaś inna usterka.
PS. Gaźnik byl czyszczony.
silnik nie dostaje paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ja miałem tak ze raz trzymał obroty raz nie na jałowym potem jak mu dałem w pi***cze tak konkretnie to zacząl pzygasac szarpać przełączyłem na gaz i dalej w drogę potem na benie tak ledwo lapal co pare sekund i sie okazalo ze papa paliwa nowa chyba 88 zl kosztowała wiec szalu nie ma a tez mam mechaniczna przy silniku w 1.3
wlaśnie mam przezroczyste wężyki do paliwa i widać czasami jak paliwo nie idzie w jedną strone tylko ok. 3cm w strone pompki i wraca 3cm w strone baku i tak tam i z powrotem ,dam gazu i dopiero idzie równo.Przemo440 pisze:załuż przezroczysty filterek na wąż między pompką a gaznikiem odpal i zobacz jak paliwo płynie na tych wolnych obrotach
Dzięki za rady nowa pompka u mnie kosztuje 50zl więc będzie trzeba zainwestować.
Trochę szybcy, prawie wściekli...