woda a jeszcze nowa uszczelka

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
marcinek84
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

woda a jeszcze nowa uszczelka

Post autor: marcinek84 » pn cze 21, 2010 10:55

Szukałem ale nie ma chyba takiego przypadku jak u mnie.
Jakiś rok temu lało się do środka przez uszczelkę szyby przedniej przy odpływie po obu stronach, po wyjęciu uszczelki okazało się że jest trochę rdzy przy odpływach. Została założona nowa szyba przy okazji i nowa uszczelka jakieś 8 miesięcy temu. A że nie byłem pewien czy będzie dobrze nie założyłem dywaników i wygłuszenia. Przez zimę nie było śladu wody potem czasem po ulwie pokazała się woda ale nie było widać jednoznacznie którędy. Wczoraj przy zdjętym słupku A udało się zauważyć że woda kapie przez uszczelkę szyby na wysokości połowy słupka. A nie kapie przy odpływie pomimo trochę pomarszczonej uszczelki.
I teraz pytanie czy to może być wina uszczelki (gdzie zakładałem założyli 2 bo pierwsza nie była zadowalająca), czy coś może być źle zamontowane?

Pierwsza PNka na BLOSie? :)
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Przemo440
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Przemo440 » pn cze 21, 2010 18:11

marcinek84 pisze:I teraz pytanie czy to może być wina uszczelki (gdzie zakładałem założyli 2 bo pierwsza nie była zadowalająca), czy coś może być źle zamontowane
jak najbardziej

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”