Golf IV przoblem z bezpiecznikiem nr.14
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf IV przoblem z bezpiecznikiem nr.14
Witam, od jakiegoś czasu występuje problem z palącym się bezpiecznikiem nr.14 (10A), auta nie mogę zamknąć z pilota, el. szyby i lusterka nie chodzą, alarm też nie chodzi, poprawiane były już luty na płytce modułu komfortu ale to nic nie dało ! Po włożeniu nowego bezpiecznika wszystko chodzi normalnie przez 2-3 dni po czym bezpiecznik się przepala !
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Tu nie o to chodzi...
Ponieważ pod tym bezpiecznikiem działa sporo urządzeń, myślę że dobrym sposobem jest włożenie po raz kolejny właściwej wielkości bezpiecznika i włączanie kolejnych urządzeń lub staranne obserwowanie i wychwycenie przy włączaniu którego z urządzeń pali się bezpiecznik. To ukierunkuje poszukiwania. Inaczej jest konieczne staranne poszukiwanie zwarć, przetarć kabla itp.
Ponieważ pod tym bezpiecznikiem działa sporo urządzeń, myślę że dobrym sposobem jest włożenie po raz kolejny właściwej wielkości bezpiecznika i włączanie kolejnych urządzeń lub staranne obserwowanie i wychwycenie przy włączaniu którego z urządzeń pali się bezpiecznik. To ukierunkuje poszukiwania. Inaczej jest konieczne staranne poszukiwanie zwarć, przetarć kabla itp.