MK3 z tyłu tarcze, dlaczego są zaropiałe ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Kapsel_1
- Mały gagatek
- Kontakt:
MK3 z tyłu tarcze, dlaczego są zaropiałe ??
Mam taki problem, mam z tyłu tarcze i są one jakby powiedzieć takie lekko przyrdzewiałe, czego to może być wina ?? klocków jest jeszcze 3/4, ręczny brzytwa (czy ktoś wie jak ręczny jest rozwiązany ??) a jednak tarcza wygląda jakby samochód stał całą zimę, z przodu jest ok
HELP
HELP
126p to była fuuraaaaaaa a teraz MK3 1.8 GT
next MK4 1.9 TDI
[b]Części do komputera, monitory drukarki itp. pisz co potrzebujesz[/b]
next MK4 1.9 TDI
nie jestem pewien czy golf 3 nie ma stylu osobnych bebnow na reczny jesli nie ma to powinien byc tloczek wkrecany a nie wciskany a jesli bedzie wciskany to sa osobne bebny na reczny. Jesli jednak bedzie wkrecany to zaciagnij lekko reczny 1-2 zabki w zaleznosci jak lapie i przejedz kilkanascie metrow albo nawet i 100 i rdza zejdzie natychnmiast
Przyznawanie punkcików za pomoc oznacza szacunek
- Paweł Marek
- V.I.P.
Tłoczek jest wkręcany a co do rdzy to jednak nie powinno jej być, chyba że ogladasz tarcze tylko rano a stoisz pod chmurką. Sam mam tarcze z tyłu i rdza z nocy znika po pierwszym hamowaniu. Więc jest podejrzenie że hamulce nie sa sprawne. Co ci szkodzi pojechać na stację diagnostyczną i sprawdzić czy hamują. Jak nie albo słabo to po kolei odpowietrzanie, regulatory, sekcje pompy itd.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Kapsel_1
- Mały gagatek
- Kontakt:
o właśnie że na stacji diagnostycznej przyczepił się tylko do niebieskich postojówek a kolesie są cieci jak mało kto, sprawdzał dokładnie wszystko
każde koło odzielnie
łącznie z tym czy spryskiwacze działają,
każde koło odzielnie
łącznie z tym czy spryskiwacze działają,
126p to była fuuraaaaaaa a teraz MK3 1.8 GT
next MK4 1.9 TDI
next MK4 1.9 TDI