paliwowskaz nie działa :<
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
paliwowskaz nie działa :<
Witam wszystkim golf-maniaków
mam następujący problem a mianowicie niedziala mi paliwowskaz. Oszukiwal o połowe, więc chcialem sprawdzić jakim stanie jest plywak bylo ok. Ale przy okazji postanowilem wyczyscić zbiornik z białej mazi na dnie i podczas wyciągania plywaka z pompą uszkodziłem czujnik (pękł na pół ) Więc mam pytanie czy da się sprawdzić działanie wskaznika na tablicy wskazników ? Czy nowy czujnik w zbiorniku musi być idętycny jak stary ???? zgóry dzięki i pozdrawiam
mam następujący problem a mianowicie niedziala mi paliwowskaz. Oszukiwal o połowe, więc chcialem sprawdzić jakim stanie jest plywak bylo ok. Ale przy okazji postanowilem wyczyscić zbiornik z białej mazi na dnie i podczas wyciągania plywaka z pompą uszkodziłem czujnik (pękł na pół ) Więc mam pytanie czy da się sprawdzić działanie wskaznika na tablicy wskazników ? Czy nowy czujnik w zbiorniku musi być idętycny jak stary ???? zgóry dzięki i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz cze 20, 2010 07:29 przez kzrq, łącznie zmieniany 1 raz.
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wskazania samego zegara mozesz sprawdzic podłaczając Polskiego Vaga 2.5, tam wchodzisz w licznik i wszystko sprawdzasz nawet kontrolki, jeśli chodzi o pływak z czujnikiem to na szrocie dawałem 30zł tylko że do A4 ale przypuszczam ze jest to samo.
Ostatnio zmieniony pt cze 18, 2010 18:10 przez chmurapawel, łącznie zmieniany 1 raz.
wyjeliśmy od znajomego z passata czujke i nie dziala więc w warsztacie gościu mi kts-em sprawdzil wskazniki i tego nie dal rady ruszyć. dodam też że czujka z passata byla od mojej ciut inna
(na allegro takiej nie znalazłem)
(na allegro takiej nie znalazłem)
Ostatnio zmieniony pt cze 18, 2010 19:18 przez kzrq, łącznie zmieniany 1 raz.
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
mam golfa od 5 lat nikt do niego nie lazł a kupiłem go od pierwszego właściciela z niemiec jeszcze z nim jeżdziłem do niemieckigo serwisu na przegląd. Jedynie mi w ubiegłym roku akumulator padł, co było spowodowane uszkodzonym przekażnikiem, a wskażnik padł jakoś w lutym , jak było coś ponad -20mrozu
- chmurapawel
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie wiem ale jak kompem wskaznik nie wstaje, to cos z licznikiem.
Podjedz do dobrego elektronika, moze jakis tranzystor poprostu poszedł
A błedów w liczniku nie pokazuje?
Podjedz do dobrego elektronika, moze jakis tranzystor poprostu poszedł
A błedów w liczniku nie pokazuje?
Ostatnio zmieniony sob cze 19, 2010 17:07 przez chmurapawel, łącznie zmieniany 1 raz.