bije kierownica i drążek zmiany biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
bije kierownica i drążek zmiany biegów
witam mam kłopot z golfem 3 1.6 b ... Od pewnego czasu zaczeła mi bić kierownica razem z drążkiem zmiany biegów najbardziej przy prędkości tak od 90 do 105 km (czasem też szarpie pod górke) co może być przyczyną wydaje mi się że może to być spowodowane zepsuciem przegłubu wewnętrznego , lub poduszką szkyni prosiłbym o jakieś podpowiedzi od czego by tu zacząć albo co można jeszcze wymyślić ... Dodam że koła mam 17 205/40/17 wyważone (myślałem że to może być źle wyważone koło ale myliłem sie ;/) przegłuby wszystkie mają dobre osłony gumowe nic nietrzeszczy ...
Powiem tak wyważone też miałem i nie pomagało, alusy po prostowaniu, nowe opony i dopiero się jedzie jak po stole...
Co do skrzyni wrzuć wsteczny i ruszaj powoli, jak będzie skakać to raczej na bank poducham, co do drżenia kierownicy, sprawdź ciśnienie w oponach, upewnij się że naprawdę wszystko jest ok z kołami, jeśli ten objaw pojawił się nagle to wziąłbym go na szarpaki na stację diagnostyczną i wszystko by wyszło odrazu bo narazie to można wróżyć z fusów.
Co do skrzyni wrzuć wsteczny i ruszaj powoli, jak będzie skakać to raczej na bank poducham, co do drżenia kierownicy, sprawdź ciśnienie w oponach, upewnij się że naprawdę wszystko jest ok z kołami, jeśli ten objaw pojawił się nagle to wziąłbym go na szarpaki na stację diagnostyczną i wszystko by wyszło odrazu bo narazie to można wróżyć z fusów.
3 Victorie, lewa, prawa jedna na górze, jeżdżę Volkswagen-em, to leży w mojej naturze =)
Golf 3 Red Devil By Me ;D
Golf 3 Red Devil By Me ;D