dziwny piska na lewym kole przot
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- majma golf
- Mały gagatek
moze zakladzik zrobimy????:D:D:d ....jak wymienie i sie nic nie poprawi to zwracasz za lozysko a ja ci stare wysylam:) heheh jutro do dobrego kolegi jadxe to obczaimy jeszcze to..bo nie lubie jak cos mi nie pasi w aucie,,,,a propa ile moze kosztowac lozysko(wmiare dobrej marki i jakie marki polecacie ) i robocizna??...oczywiscie w Pl:)
nie pamiętam ceny łożyska - ja za wyciśnięcie i wciśnięcie na prasie płaciłem 35zł (resztę składałem sam) a cena łożyska od 40 do 70złmajma golf pisze:a propa ile moze kosztowac lozysko(wmiare dobrej marki i jakie marki polecacie ) i robocizna??
przykładowa aukcja
http://allegro.pl/item1064434856_lozysk ... yczne.html
[ Dodano: Pon Cze 14, 2010 7:55 pm ]
a jak się poprawi to twoje auto będzie mojemajma golf pisze:moze zakladzik zrobimy????:D:D:d ....jak wymienie i sie nic nie poprawi to zwracasz za lozysko a ja ci stare wysylam:)
- majma golf
- Mały gagatek
a kto przetacza tarcze??? jak minimalna grubość jest mniejsza od nominału o 2mm?szawello pisze:Tarcza miała bicie po przetoczeniu tarczy jest wszystko OK
[ Dodano: Sro Cze 16, 2010 11:53 am ]
ludzi eto są hamulce - jakie przetaczanie tarcz czy przecieranie papierem ściernym ? dziwcie się potem że tak źle mówią o golfiarzach
[ Dodano: Sro Cze 16, 2010 11:57 am ]
to zmierz grubość tarczy - jak jest rant , który powodował piski klocka bo obierał to pewnie i minimalna grubość już przekroczona.majma golf pisze:wina klocka,zle sie ulozyl na tarczy i rantu lapal.
dlatego powinno się wmieniać przy osiąganiu minimum - skoro musiałeś zebrać 0,5mm a tarcza już miała rant to mam pytanie - jaki ma teraz wymiar.szawello pisze:Podczas użytkowania tarcza też się wyciera .
ale wracając do tematu - w życiu bym nie pomyślał, że przyczyną będzie bicie tarczy bo bym jej nigdy nie przetaczał.
- majma golf
- Mały gagatek
zmierze to podamgreg pisze:jaki ma teraz wymiar
szukałem przyczyny piszczenia i tarcza trafiła na tokarkę bo tam najlepiej sprawdzić czy jest ok i nie byłogreg pisze:że przyczyną będzie bicie tarczy bo bym jej nigdy nie przetaczał.
[ Dodano: 16 Cze 2010 13:37 ]
majma golf pisze:no i idziemy na piwo:)
Ba.........................
a nówka tarcza jaki ma wymiar możesz podaćgreg pisze:graniczne zużycie tarcz hamulcowych golfa 4 to 3mm od nominału
Ostatnio zmieniony śr cze 16, 2010 15:00 przez szawełło, łącznie zmieniany 3 razy.
Ba.........................