1.9 tdi 1Z, zasyfiony egr i kolektror ssacy a moc?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
1.9 tdi 1Z, zasyfiony egr i kolektror ssacy a moc?
witam mam pytanie mam 290 000 przelotu w swoim 1 z i powiedzcie mi czy zasyfiony kolektor ssący i egr którego zaślepię moze wpływac negatywnie na moc autka.? autko będzie żwawsze po tym zabiegu? może dodać kilka koników jezeli jest ostro przytkany?
Ostatnio zmieniony pn cze 14, 2010 19:37 przez arturkw, łącznie zmieniany 1 raz.
1.9 TD boost pin,KW,1,2bar,smoked front
viewtopic.php?f=88&t=217777" onclick="window.open(this.href);return false;
obecny KwiatkoVWóz
1.9 TDI 1Z+ 216,BBS RS,FMIC,FK,Raid HP
viewtopic.php?f=88&t=378323" onclick="window.open(this.href);return false;
Vagowanie,odczyt,kasowanie błędów
viewtopic.php?f=88&t=217777" onclick="window.open(this.href);return false;
obecny KwiatkoVWóz
1.9 TDI 1Z+ 216,BBS RS,FMIC,FK,Raid HP
viewtopic.php?f=88&t=378323" onclick="window.open(this.href);return false;
Vagowanie,odczyt,kasowanie błędów
- Fucker
- "KAMELEON" BLACHARSTWO/LAKIERNICTWO
- Kontakt:
Ale w głowicy też wyczyść.
Użyj do tego lusterka i lampy. Jak dobrze ustawisz lusterko i poświecisz w lustro to będziesz widział kawałek zawora. Wbijasz 4 bieg i ustawiasz tak, żeby zawór był zamknięty. Wtedy tam dłubiesz. Tylko i wyłącznie od wewnątrz na zewnątrz. Nie pchaj tego do środka. Ja zrobiłem specjalną łyżkę. Jak wszystko wyskrobiesz, wydmuchasz dla pewności sprężonym powietrzem kanały. I tak po kolei, każdy dolot. Nie zapomni zamykać zaworów.
Na forum raczej nikt jeszcze nie stosował tego sposobu. Każą ściągać pokrywę, ale nie trzeba, tak można z łatwością zobaczyć w jakiej pozycji są zaworki.
Użyj do tego lusterka i lampy. Jak dobrze ustawisz lusterko i poświecisz w lustro to będziesz widział kawałek zawora. Wbijasz 4 bieg i ustawiasz tak, żeby zawór był zamknięty. Wtedy tam dłubiesz. Tylko i wyłącznie od wewnątrz na zewnątrz. Nie pchaj tego do środka. Ja zrobiłem specjalną łyżkę. Jak wszystko wyskrobiesz, wydmuchasz dla pewności sprężonym powietrzem kanały. I tak po kolei, każdy dolot. Nie zapomni zamykać zaworów.
Na forum raczej nikt jeszcze nie stosował tego sposobu. Każą ściągać pokrywę, ale nie trzeba, tak można z łatwością zobaczyć w jakiej pozycji są zaworki.
Ostatnio zmieniony wt cze 15, 2010 23:18 przez Fucker, łącznie zmieniany 1 raz.
- jacekPlacekkk
- zbieram na tjuning
- Kontakt: