Witam. Od jakiegoś czasu przy obciążeniu z tyłu słychać mocne stuki tylnego zawieszenia na wybojach. Konsultowałem się wcześniej na tym forum apropos tego defektu, dostałem odpowiedź, że przyczyną mogą być tuleje tylnej belki. Chciałem już kupować te elementy ale przed tym podjechałem na stacje kontroli pojazdów i okazało się, że tuleje są całe. Problemem jest kiepski stan łożyska w tylnym kole. O ile wiem to przy złym stanie tej części po prostu słychać huczenie łożyska a nie stuki... czy może to jest jednak problem czy ktoś robi mnie w 'balona' i jest uszkodzona zupełnie inna część ?
Pozdrawiam
belcho99, tak niewielki luz aby podkładka pod nakrętką dokręcającą mogła się obracać przy próbie przesuwania jej śrubokrętem, ale nie taki luz aby koło latało jak napisał wyżej właściciel auta. Zdecydowanie do skontrolowania ten aspekt.
ja sprawdzałem tłumik nie wiem ile razy i zawsze dobrze a tarło strzelało jakby zaraz miał się rozlecieć cały samochód dopiero pod obciążeniem zobaczyłem ze tłumik idzie blisko belki na wybojach walił w nią mechanicy nie założyli mi na jedna gumę, go sprawdź może to pozdrawiam, albo amor ci zdechł i łomocze