Moduł komfortu Golf IV 1.4 1999
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Moduł komfortu Golf IV 1.4 1999
Witam,
1. Jak mam sprawdzic czy posiadam moduł komfortu?
2. Czy każdy golf IV posiada moduł?
3. Jak nie mam to czy mogę dołożyć?
Z góry wielkie dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
1. Jak mam sprawdzic czy posiadam moduł komfortu?
2. Czy każdy golf IV posiada moduł?
3. Jak nie mam to czy mogę dołożyć?
Z góry wielkie dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
- maryjan
- Gadatliwa bestia
sprawdź czy przy zamykaniu autka domykaja się szyby (samoczynnie)wasilek82 pisze:1. Jak mam sprawdzic czy posiadam moduł komfortu?
Nie, nie każdy ma i nie każdy miałwasilek82 pisze:2. Czy każdy golf IV posiada moduł?
Tak dasz rade sam dołozyć. Kosztów niestety nie znam.wasilek82 pisze:3. Jak nie mam to czy mogę dołożyć?
Dziki
Jeżeli chodzi o domykanie szyb to nie mam, bo mam na korbki.
Tak samo nie mam centralnego
Czyli co? Na 100% nie mam komfortu?
Jeżeli nie mam to czy jest sens dokładania żebym mial centralny i szyby elektryczne?
Czy może lepiej nie dokładać komfortu i zrobić to "normalnie" za gotowych zestawach?
Z góry dzięki za pomoc
Czyli co? Na 100% nie mam komfortu?
Jeżeli nie mam to czy jest sens dokładania żebym mial centralny i szyby elektryczne?
Czy może lepiej nie dokładać komfortu i zrobić to "normalnie" za gotowych zestawach?
Z góry dzięki za pomoc
- maryjan
- Gadatliwa bestia
no więć masz "golasa" i tam na 100% nie znajdziesz komfortu bo niby do czego?wasilek82 pisze:Jeżeli chodzi o domykanie szyb to nie mam, bo mam na korbki.
sens jest zawsze... lepiej mieć centralny,alarm i elektryczne szybki. Gotowe zestawy też amją funkcje komfortu więc za jakieś 500-600 stuff możesz wyposażyć golfinę w takie bajerywasilek82 pisze:Jeżeli nie mam to czy jest sens dokładania żebym mial centralny i szyby elektryczne?
Dziki
no chyba żartujesz? to mniej więcej tak - czy jest sens wstawić klimę czy tylko dodatkowe wntylatory przyklejane do szyby?wasilek82 pisze:Chodzi mi o to czy jest sens wstawienia komfortu i podpinania pod to szyb i centralnego. Czy moze lepiej, latwiej i taniej jest kupic gotowy zestaw do szyb i gotoca do centrnego?
Dzieki
Czyli trzeba sie porozgladac za modulem i zaczac walczyc
Pozdrawiam
[ Dodano: 14 Cze 2010 12:13 ]
Już znalazłem moduł, ale mam takie pytanie:
Czy w samochodzie będę miał wyprowadzone wtyki pod moduł? Czy musze poszukać wtycznek i samemu się wpinać w instalację?
Jeżeli samemu mam się wpinać, to czy wystarczy tylko wtyk z kablami do modułu, czy muszę dokuić reszte instalacji ?
Czyli trzeba sie porozgladac za modulem i zaczac walczyc
Pozdrawiam
[ Dodano: 14 Cze 2010 12:13 ]
Już znalazłem moduł, ale mam takie pytanie:
Czy w samochodzie będę miał wyprowadzone wtyki pod moduł? Czy musze poszukać wtycznek i samemu się wpinać w instalację?
Jeżeli samemu mam się wpinać, to czy wystarczy tylko wtyk z kablami do modułu, czy muszę dokuić reszte instalacji ?
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie chcem cie zniechęcać ale przy dokładaniu komfortu jest trochę roboty no i kasa tez wcale nie jest mała. zresztą poszukaj sobie. na forum jest bardzo ciekawy temat z dokładania org. elektrycznych szyb centralnego i czegoś tam jeszcze. autorem jak się nie mylę jest greg.
zreszta poczytaj sobie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... ht=modu%B3
skoro nie masz modułu komfortu to po co by zakładali wiązkę pod moduł? nie masz wiązki modułu, wiązek drzwi pod elektrykę zamków z centralnym, silniczków el. szyb, rożnego rodzaju przelacznikow itp...Czy w samochodzie będę miał wyprowadzone wtyki pod moduł? Czy musze poszukać wtycznek i samemu się wpinać w instalację?
zreszta poczytaj sobie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... ht=modu%B3
Ostatnio zmieniony pn cze 14, 2010 22:20 przez Waqa, łącznie zmieniany 3 razy.