Witam!
Mam taki problem.
Mam golfa III 94 rok 1,6 LPG, silnik ABU 75KM. Na wolnych obratach, na benzynie jak i na gazie bardzo trzesie całym autem (kierownica, deska, juz podsufitka trzeszczy, nawet przez fotele czuc). Silnik zamocowany jest na 3 poduszkach, wszystkie 3 zostaly wymienione na nowe.
Dodam ze silniczek chodzi bardzo ladnie, nowe są przewody i swiece.
Co teraz probowac zrobic?? Czy mozliwe jest ze w sklepie sprzedali mi np poduszki od diesla?? Czy jest roznica diesel - benzyna(LPG)?? Wizualna, mechaniczna??
Poduszki, zawieszenie silnika, trzesie calą budą...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- piotrek23rsko
- Nowicjusz
- Kontakt:
- piotrek23rsko
- Nowicjusz
- Kontakt:
Przednia poduszke ulozyłem od skrzyni tez, fakt 3 była przykrecona bez odpalania, ale to sa tak tuze wibracje ze w tej chwili to juz nie wiem czy to pomoze ale spróbuje.... Trzesie dosłownie wszystkim, juz słychac plastiki, podsufitke, boczki:/ a autko było w srodku na prawde idealne....
[ Dodano: 14 Cze 2010 19:54 ]
Dodam tylko moze ze była w nim skrzynia 4 biegowa jakims cudem, zmieniłem ja teraz na 5. Jakies 5 mies do tyłu robiłem sprzegło kompletne VALEO, i gdzies dziwnie szarpie tez przy ruszaniu, jak by nierowno brało, albo na zakrecie przy redukcji z 3 na 2 bieg, czasem potrafi na prawde porzadnie zaszaprac...
[ Dodano: 15 Cze 2010 08:35 ]
Poluzowalem poduszki, pojezdziłem dokreciłem, to samo, trzesie wrecz tragicznie cała buda lata, gorzej jak w starym dieslu.
Ma ktos jeszcze jakis pomysł moze bo mi i znajomym mechanikom sie juz skonczyły...
[ Dodano: 14 Cze 2010 19:54 ]
Dodam tylko moze ze była w nim skrzynia 4 biegowa jakims cudem, zmieniłem ja teraz na 5. Jakies 5 mies do tyłu robiłem sprzegło kompletne VALEO, i gdzies dziwnie szarpie tez przy ruszaniu, jak by nierowno brało, albo na zakrecie przy redukcji z 3 na 2 bieg, czasem potrafi na prawde porzadnie zaszaprac...
[ Dodano: 15 Cze 2010 08:35 ]
Poluzowalem poduszki, pojezdziłem dokreciłem, to samo, trzesie wrecz tragicznie cała buda lata, gorzej jak w starym dieslu.
Ma ktos jeszcze jakis pomysł moze bo mi i znajomym mechanikom sie juz skonczyły...