Witam
Zakupiłem sobie wyżej wymienione lampki, zastanawiałem się czy jak zapalam długie to powinny się świecić tylko wewnętrzne żarówki+ringi czy wszystkie cztery (wewnętrzne i zewnętrzne)+ ringi uzyskałem na forum odpowiedź że powinny się palić wszystkie żarówki i że należy zmostkować lampy w przekaźniku, zrobiłem to w następujący sposób [url=http://koval_84.w.interia.pl/DSC010651.jpg]LINK[/url]
Wszytko działało tak jak trzeba. Pojechałem na pustkowie zrobiłem golfikowi kilka fotek w tym kilka na długich światłach a gdy dojechałem do domu okazało się że światła mijania nie działają, sprawdzałem wszystko co się da bo dziwne było to że nie działają obydwie lampy. Długie i ringi paliły się normalnie. Lampy podłączone są do akumulatora + bezpiecznik + przekaźnik. Moje pytanie brzmi: Czym mogło być spowodowane przepalenie się dwóch żarówek jednocześnie ( H7 ) Czy można mostkować żarówki H7 ? Czy można mostkować lampy gdy są podłączone do aku ? . Bardzo proszę o pomoc.
LAMPY PRZEDNIE ANGEL EYES DEPO-FK H7
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
LAMPY PRZEDNIE ANGEL EYES DEPO-FK H7
Ostatnio zmieniony pn cze 14, 2010 00:37 przez VW3TDI, łącznie zmieniany 2 razy.
- Przemo440
- Forum Master
- Kontakt:
lampy powinny działać tak, że jak masz zapalone światła mijania i chcesz zapalić długie to żarówki siwecą wszystkie natomiast jak światła mijania masz wyłączone to mignięcie długimi zapala żarówki wewnętrzne, ringi to są postojówki i nie mają nic wspólnego z mijania i długimi, zworkę zrobiłeś prawidłowo, nie wiem jak podłączyłeś te przekazniki, może tam coś namieszałeś, co przez to rozumiesz :
??VW3TDI pisze:Czy można mostkować lampy gdy są podłączone do aku
Lampy mam podłączone do akumulatora a na przewodzie jest bezpiecznik i przekaźnik miałem na myśli to że przy zmostkowaniu i podłączeniu może był za duże napięcie i lampy się spaliły. No po prostu dziwi mnie że spaliły się obydwie na raz.
A czy jeżeli jedna żarówka się przepali to przez drugą płynie większy prąd tak jak w migaczach (szybciej migają) ?
A czy jeżeli jedna żarówka się przepali to przez drugą płynie większy prąd tak jak w migaczach (szybciej migają) ?
Ostatnio zmieniony pn cze 14, 2010 21:07 przez VW3TDI, łącznie zmieniany 2 razy.