MK2 1.6 TD dziwna praca skrzyni, przesunięcie biegów??

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Marcin997
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

MK2 1.6 TD dziwna praca skrzyni, przesunięcie biegów??

Post autor: Marcin997 » ndz cze 13, 2010 00:40

Witam. Otóż ostatnio robilem przeguby w swoim Mk2. I po zakonczonej robocie nie moge wbić wstecznego... Dodam że przeguby robiłem po tym jak mi odpadł od strony skrzyni przegub, wewnętrzny... I podczas holowania sobie tam latal... I jest tak.. Biegi się przesunely w lewo... jeśli chce wbić pierwszy bieg, to nie wejdzie... brakuje mi tego przesynięcia w lewo.. Więc muszę tak jakby wbijać wsteczny tylko nie aż tak bardzo ciągnąc do siebie... wtedy wpada jeden, dwa jest w dół ale też lekko przesunięte... trzy, cztery i piątka jest bliżej niż zazwyczaj była... A wstecznego nie ma wcale.... :panna: Co może być przyczyną?? Bo nie wiem czego się chytać... Zmieniłem te takie no.. Nie wiem jak to nazwać... taki plastik na mechaniźmie od skrzyni i ten taki pręcik zakonczony plastikami, chyba wiecie o co kaman... :grin: Jak by co to autko to MK2 1.6 TD 1V skrzynia 4T. I jak już jestem przy skrzyni, to dodam że podczas cofanie mi się coś tlucze, strzela, myślalem że to te przeguby, ale niestety po zmianie nici... :kac:

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » ndz cze 13, 2010 08:46

Musisz wejść do kanału,kluczem 13 popuścić taki cybant mocowany do tego pręta,który idzie od lewarka i przekręcić w odpowiednią stronę,ale nie za dużo,bo piętki nie znajdziesz :bajer:

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

Awatar użytkownika
Marcin997
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Marcin997 » ndz cze 13, 2010 09:37

Łatwo znajde ten "cymbant"? :P Będzie łątwo widoczny? Bo kanału nie mam więc autko na deski, pustaki i ogień... :P:P

[ Dodano: 13 Cze 2010 11:56 ]
Już wszystko zrobione.. :D Nawet Niedziela mnie nie powstrzymała przed miłością VW ;] Zrobione, wszystkie biegi wchodzą idealnie! Bawiłem się przez 15 minut metodą prób i błędów :) I jest wszystko ok :bajer: Ale ważne że wsteczny jest :grin: Bo już mnie denerwowało szukanie górki za każdym razem... :bigok:
WIELKIE DZIĘKI!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”