Problem z klimatyzacją
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z klimatyzacją
Posiadam VW Golfa IV 1,9 TDI (90KM). Wczoraj byłem w serwisie z klimatyzacją. Został uzupełniony czynnik, przeprowadzono test szczelności. Wszystko działało poprawnie. Zdecydowałem się na ozonowanie, po 15 minutach zabiegu serwisant wchodzi do auta i stwierdza, że z klimatyzacją jest coś nie tak, nie chłodzi a grzeje (z uwagi na to że na zewnątrz było 30 stopni Celsjusza). Powiedziano mi że to jest grubsza sprawa i żebym przyjechał w inny dzień na sprawdzenie. Za usługę musiałem zapłacić co prawda nie pełną stawką ale połowę. Jak przyjechałem do domu samochód postał ok 1 godziny, po tym czasie uruchomiłem klimatyzację i zaczęła chłodzić. Co może być nie tak. Dodam że jest to klimatyzacja manualna.
pasijw pisze:Co może być nie tak.
pasijw, Dziwię się że nie zaskoczyłeś o co chodzi , co świadczy o tym temacie!.. Pewnie fachowcy z pod znaku klimy ,ozonują . odgrzybiają , wymieniają czynnik , wpuszczają kontrast Posiadają najnowocześniejszy sprzęt pracują 24 h na dobę , biorą za to najniższe stawki w okolicy I nową całkowicie usługę na rynku działającą na wyobraźnie właściciela . Musiałeś na własnej skórze odczuć temperatury tropikalnej wiosny Aby w końcu spokojnie w domu docenić fachowość zakładu Podaj tylko adres aby następni byli przygotowani na te tropiki , bo zbliża sie lato
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
spróbuj odpalić i zobacz czy chłodzi na biegu jałowym a następnie dodaj gazu i zobacz czy przypadkiem nie przestaje chłodzić. sprawdź również czy osuszacz Ci nie przymarza
Ostatnio zmieniony pt cze 11, 2010 22:53 przez tom17, łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20575][img]http://www.motostat.pl/user_images/20575/icon1.png[/img][/url]
-
- Nowicjusz
pisze po raz kolejny, bierz butelke 2 litrowa i jak przestanie chlodzic (na wlaczonej klimie) lej wode (zimna) przez grill na skraplacz, jesli zacznie chlodzic, za duze cisnienie w ukladzie (powinni to sprawdzic podczas nabijania) i wylacza sie sprezarka. Ogolnie skraplacz do wymiany!!! jesli woda nie pomoze regeneracja sprezarki. przy tym trzeba zobaczyc czy uklad nie jest zawalony opilkami bo jak zregenerujesz sprezarke i puszcisz w nie wyplukany uklad szlag ja trafi ponownie bo sie zatrze.
Witam, wszystkich, mam problem z klimatyzacja w swoim autku vw bora 99r, a mianowicie jak klima jest włączona i działa to jest wszystko ok a jak klime wyłącze i leci chłodne powietrze to strasznie mi śmierdzi stęchlizna , byłem na odgrzybianiu ,kupiłem nawet specjalny preparat do odgrzybiania, ale to nic nie dało
raro, kiler_444, mam tak samo. Jak by tego było mało to śmierdzące powietrze jest jeszcze wilgotne... W poprzednim aucie (Renault Megane) miałem tak samo, wymienianie filtra oraz odgrzybianie również nic nie dawało... W mk4 filtr niedawno wymieniałem, ale również efektów brak.
Jak poradzicie sobie z tym problemem to napiszcie.
Jak poradzicie sobie z tym problemem to napiszcie.
Ja w zeszłym roku tak miałem - żadne czyszczenie nie pomagał - to na 30 min w pełnym słońcu ustawiłem mu temp. max i do tej pory problemu nie ma - ale bardzo często wystarczy wymienić filtr kabinowy
Ludzie w ogóle nie myślą, oni tylko myślą, że myślą - Mark Twain
29.07.2010 - Independence day - And He Lived Happily Ever After . . .
29.07.2010 - Independence day - And He Lived Happily Ever After . . .
robaczykiewicz pisze:pisze po raz kolejny, bierz butelke 2 litrowa i jak przestanie chlodzic (na wlaczonej klimie) lej wode (zimna) przez grill na skraplacz, jesli zacznie chlodzic, za duze cisnienie w ukladzie (powinni to sprawdzic podczas nabijania
No właśnie o to mi chodziło najpierw sprawdzamy zakład pytamy w swoim obwodzie .koledzy na pewno pomogą jaki zakład ma renomę!i dopiero jedziemy i robimy klimę!! A nie partaczy z pod budki piwa zatrudniają i oferują usługi Ja też się naciąłem na taki zakład i wolę dmuchać na zimne . Ciebie też skasują na następna kwotę za swoja niewiedzę i nieudolnośćmishabest pisze:kumplowi jak przesadzili z czynnikiem to zamarzała klima i właśnie pracowała jakiś czas, potem echo... odmarzło i było ok..
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
włączająca się i rozłączająca klimmatyzacja w VW GOLF III GT
witam Posiadam VW Golfa III kombi wersja GT TDI 90PS
dziś nabiłem klimatyzację, odgrzybiłem i wyjechałem z serwisu klimatyzacji.
Po Jakichś 15 minutach klimatyzacja się wyłączyła, OK rozumiem, później znów się włączyła i zaczęła wariować włączała się i wyłączała i tak cały czas i nie chłodziła . Jaka może być tego przyczyna wymienione zostało sterowanie wiatrakami i czujnik przy baniaku- jak to nazwał fachowiec.
Jak klimę wyłączę to po jakichś 10 minutach postoju zaczyna znowu chłodzić i całość się zaczyna powtarzać znów przerwa ok. minuty, znów się załacza i rozłacza i załącza i rozłącza i.....
co może być przyczyną błagam o pomoc, bo fachowiec powiedział mi że to wszystko sprawdzi ale za ok. 300-400zł
dziś nabiłem klimatyzację, odgrzybiłem i wyjechałem z serwisu klimatyzacji.
Po Jakichś 15 minutach klimatyzacja się wyłączyła, OK rozumiem, później znów się włączyła i zaczęła wariować włączała się i wyłączała i tak cały czas i nie chłodziła . Jaka może być tego przyczyna wymienione zostało sterowanie wiatrakami i czujnik przy baniaku- jak to nazwał fachowiec.
Jak klimę wyłączę to po jakichś 10 minutach postoju zaczyna znowu chłodzić i całość się zaczyna powtarzać znów przerwa ok. minuty, znów się załacza i rozłacza i załącza i rozłącza i.....
co może być przyczyną błagam o pomoc, bo fachowiec powiedział mi że to wszystko sprawdzi ale za ok. 300-400zł