dziwna praca silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
dziwna praca silnika
Witam wszystkich. Mam problem z moim golfikiem 1.3 na wtrysku. W 99% przypadków nie mam problemu z odpaleniem ale czasem się zdarzy, że zamęczę silnik i akumulator a on nie odpali. Ale wystarczy tylko naładować baterie założyć i pali. Gdyby ktoś się spotkał prosiłbym o pomoc. Z góry wielkie dzięki.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- ..::wilu::..
- Nowicjusz
- Kontakt:
Przeglądnij kable (końcówki) od cewki zapłonowej mogą być zaśniedziałe, oraz zmień (wymień) kopułkę oraz palec na nowy np. BERU nie zapomnij też o świecach.
W swoim miałem podobnie wymieniłem też filtr paliwa oraz dolałem środek czyszczący układu paliwowego, i jak na razie nie ma żadnego problemu z paleniem.
P.S. chociaż ostatnio zauważyłem że coś się dzieje z rozrusznikiem, tak jakby zaczął ślizgać bendiks.
W swoim miałem podobnie wymieniłem też filtr paliwa oraz dolałem środek czyszczący układu paliwowego, i jak na razie nie ma żadnego problemu z paleniem.
P.S. chociaż ostatnio zauważyłem że coś się dzieje z rozrusznikiem, tak jakby zaczął ślizgać bendiks.