Tłumik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
Tłumik
Witam was mam taki dziwny problem chcę wymienić tłumik w golfie3 1.6 benzyna 55kw szukałem na forum tak jak moderator sobie zarzyczył owszem jest o tłumikach ale nie ma mojego problemu więc piszę byłem dziś w sklepie motoryzacyjnym bo chciałem kupic tłumik końcowy do golfa 3 gościu zapytał mi się o model auta i który rok więc powiedziałem rok 1996 owszem pokazał mi książkę z częściami tłumika ale pokazał mi tłumik z obejmą a u mnie nie ma żadnej obejmy tylko rura od tłumika od razu idzie mi do tego jak by kolektora środkowego(drugi tłumik) a gość powiedział mi że muszę w takiej sytuacji kupić całą rurę tz tłumik z tym wszystkim czy miał z was ktoś taki problem i czy wymienił sobie jakoś ten tłumik proszę o pomoc.Czy na prawdę muszę kupić całość przeciesz to czysta głupota by była moim zdaniem...
-
- Ma gadane
-
- Ma gadane
a nie da się uciąć tej rury i założyć obejme ??? przeciesz to chyba musi jakoś wejść rura w rure?Przemo440 pisze:jeżeli środkowy masz dobry, to wyciąć końcowy i wspawać nowyto co teraz najlepiej zrobić?
[ Dodano: Czw Cze 10, 2010 23:00 ]
lub tak jak sprzedawca mówi, kupić oba
[ Dodano: 11 Cze 2010 22:41 ]
problem został rozwiązany okazało się że mam tłumik z tą długą rurą i zmyliło mnie to że nie ma bejmy bo po prostu ktoś albo ja ją zgubiłem a obejma znajduje się przy środkowym tłumiku było trochę gimnastyki żeby włożyć nowy tłumik ale jakoś dało rady.