[mk3] zimny odpali i go szarpie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] zimny odpali i go szarpie
witam. od jakiegos czasu mam problem z moim golfem wygladajacy nastepujaco,
gdy odpale go zimnego (odpala od kopa), np rano, lub w nocy gdy wyjde z pracy to dziwnie go szarpie i dusi przez jakis czas, gdy przygazowuje to tez slychac nei plynny dzwiek z tlumika tylko go dziwnie szarpie, gdy tak pogazuje i odczekam kilka minut to wszystko sie uspokaja, ruszam i jedzie normalnie, bo gdybym ruszyl normalnie to go szarpie i sie nie da jechac. Mozliwe ze to wina swiec? wymienialem je 12tys km temu i dzis wykrecilem jedna (bo przez ten upal nie chcialo mi sie reszty) i byla czarniutenka.
a tu dane mojego golfa
golf 3 2.0
benzyna + LPG
1994r
Z gory wielkie dzieki za pomoc. pozdrawiam!
gdy odpale go zimnego (odpala od kopa), np rano, lub w nocy gdy wyjde z pracy to dziwnie go szarpie i dusi przez jakis czas, gdy przygazowuje to tez slychac nei plynny dzwiek z tlumika tylko go dziwnie szarpie, gdy tak pogazuje i odczekam kilka minut to wszystko sie uspokaja, ruszam i jedzie normalnie, bo gdybym ruszyl normalnie to go szarpie i sie nie da jechac. Mozliwe ze to wina swiec? wymienialem je 12tys km temu i dzis wykrecilem jedna (bo przez ten upal nie chcialo mi sie reszty) i byla czarniutenka.
a tu dane mojego golfa
golf 3 2.0
benzyna + LPG
1994r
Z gory wielkie dzieki za pomoc. pozdrawiam!
HARDSTYLE WILL NEVER DIE
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
czujnik temperatury sprawdzałeś?? na LPG jest ok?? kable, kopułka, palec ok??
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
ja przelaczam na gaz dopiero jak sie zagrzeje silnik. rano sprobuje przelaczyc odrazu na gaz zeby sprawdzic czy na gazie tez szarpie i sprawdze ten czujnikmlek0 pisze:miałem ten sam problem ale wymieniłem filtr benzynki i chodzi normalnie. a czy jak przełączysz na gaz to ta ksamo robi czy nie ?? bo znajac zycie wiekszosc robi tak odpali na benzynie 30sek i przełancza na gaz bo szkoda benzyny...
HARDSTYLE WILL NEVER DIE