Witajcie
Mam takie pytanko na które nie znam odpowiedzi, a bardzo mnie nurtuje..
Czy zaciski Lucas 38 pod ktore pasuja tarcze o rozmiarze 226mm 4x100 mozna zastapic np aluminiowymi zaciskami z Golfa IV bądz innych modeli VW? Chodzi mi tylko o wymiane samych zacisków, by tarcze i klocki pasowały od tego Lucasa 38...
Jest jakaś możliwość?
Pozdrawiam serdecznie
Zaciski tylne Lucas 38 - jakimi zaciskami można je zastąpić?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie wiadomo, nie napisałeś do jakiego auta potrzebujesz (regulamin, marka i typ silnika mają być w profilu . Do golfa III np od Golfa IV , wystarczyło użyć wyszukiwarki jest opisane wielokrotnie, potrzebujesz tylko prześciówki na przewód hamulcowy szczegóły znajdzieszSzybkii pisze:Jest jakaś możliwość?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Nie napisałem bo rozchodzi sie o skode Felicje. Auto ma dozywocie w rodzinie i chcialbym wstawić tarcze na tył. Parę osób już to wykonało, tyle że właśnie na zaciskach LUCAS 38 od Vento, Toledo, Golf 3 zdaje się... Na forum skody nikt nic nie wie o innych zaciskach a ja właśnie gdzieś ukradkiem coś kiedyś czytałem, że posiadacze VW zmieniają na te aluminiowe zaciski (że się nie zacinają etc. + ze są w lepszym stanie do znalezienia po prostu)
Mam takie czopy, kupiłem oryginalne używane (chodzi o zachowanie rozstawu śrub 4x100)
do tego tarcze 226mm na rozstaw śrub 4x100 i brakuje mi własnie zacisków...
Czyli mówisz że od golfa iv będzie pasował? Bo kiedyś ktoś na szrocie mi powiedział że takie nie podchodzą pod ten rozstaw śrub... Stąd tak błądzę po omacku, ze względu na sprzeczne informacje...
PS. Wybacz, że taki nieregulaminowy jestem, nie posiadam VW po prostu...
Mam takie czopy, kupiłem oryginalne używane (chodzi o zachowanie rozstawu śrub 4x100)
do tego tarcze 226mm na rozstaw śrub 4x100 i brakuje mi własnie zacisków...
Czyli mówisz że od golfa iv będzie pasował? Bo kiedyś ktoś na szrocie mi powiedział że takie nie podchodzą pod ten rozstaw śrub... Stąd tak błądzę po omacku, ze względu na sprzeczne informacje...
PS. Wybacz, że taki nieregulaminowy jestem, nie posiadam VW po prostu...
- Paweł Marek
- V.I.P.
Proszę czytaj i wnioskuj logicznie. Nie znam sie na Felicji, ale jeśli masz info że pasują do niej zaciski od Golfa III lub Vento, to tu znajdzesz tematy że pasują z golfa IV do Golfa III (potrzebne porzejściowki przewodów hamulcowych) więc do Felicji też będą
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Nie rozumiem dlaczego zarzucasz mi nielogiczne rozumowanie? Nie posiadam tej samej wiedzy co Ty o VW i tym forum, dlatego chcialem się upewnić...
Opieram się na pasowalności poszczególnych części (tarcze klocki) do konkretnych modeli... Tarcze do Golfa III (te same które zakłada się do Felicji) mają 226mm a te od Golfa IV 232mm bodajże i to mnie wprowadza w bład.. Co z wielkością i trzymaniem klocka? Te od 3 podchodzą do 4? Czy mam użyć jarzma od Golfaa III i samego zacisku od Golfa IV? To o to sie rozchodzi?
Opieram się na pasowalności poszczególnych części (tarcze klocki) do konkretnych modeli... Tarcze do Golfa III (te same które zakłada się do Felicji) mają 226mm a te od Golfa IV 232mm bodajże i to mnie wprowadza w bład.. Co z wielkością i trzymaniem klocka? Te od 3 podchodzą do 4? Czy mam użyć jarzma od Golfaa III i samego zacisku od Golfa IV? To o to sie rozchodzi?
- Paweł Marek
- V.I.P.
kolego o to sie rozchodzi żebys jak prosiłem na początku użył wyszukiwarki, która ci powie o montażu zacisków z golfa IV do golfa III. Teraz z tego co piszesz Felicja ma tylne hamulce takie jak golf III, sam to sugerujesz, ja tego nie wiem, powinieneś moze spytać na forum skody. Pisząc o logice mam na myśli to że powinienes się domyślić że o ile hamulce do Felki i Mk3 z tyłu sa te same, to porady dotyczace przekładki z mk4 do mk3 sa te same również. .Szybkii pisze:To o to sie rozchodzi?