SWAP z 1.6 ABU na 1.6 AEE
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- PinguVanEx
- Mały gagatek
SWAP z 1.6 ABU na 1.6 AEE
Witam,
Jak w temacie, chce zrobic swap z silnika ABU na AEE ( jezdzilem AEE w cordobie i duzo lepszy jest od ABU ) i mam pytanie czy wszystkie mocowania beda pasowac itp. ? Wystarczy ze kupie silnik i skrzynie od AEE i tylko wykrece i wkrece silnik bez zadnych przerobek ?
Polosie wytrzymaja ?
Jak w temacie, chce zrobic swap z silnika ABU na AEE ( jezdzilem AEE w cordobie i duzo lepszy jest od ABU ) i mam pytanie czy wszystkie mocowania beda pasowac itp. ? Wystarczy ze kupie silnik i skrzynie od AEE i tylko wykrece i wkrece silnik bez zadnych przerobek ?
Polosie wytrzymaja ?
Ostatnio zmieniony śr cze 09, 2010 01:48 przez PinguVanEx, łącznie zmieniany 1 raz.
Golf III Tuned by Pingu -> viewtopic.php?f=88&t=324862" onclick="window.open(this.href);return false;
- PinguVanEx
- Mały gagatek
Z checia, najlepiej na ABF ale chodzi o koszty powiedzmy ze moge kupic za dobre pieniadze AEE ze skrzynia
Golf III Tuned by Pingu -> viewtopic.php?f=88&t=324862" onclick="window.open(this.href);return false;
- PinguVanEx
- Mały gagatek
Tylko co musze wymienic w moim golfie przy takim swapie ?
Wiem ze jak bym zmienial ABU na ABF to musze nawet pedal sprzegla wymienic i caly swpa wyjdzie ponad 4000zl.
Szukam jakies taniej alternatywy poniewaz moj ABU juz ledwo co jedzie, pali duzo oleju, cieknie i poprostu chce wymienic silnik. Chcialem wsadzic ABU ale zobaczylem ze za dobre pieniadze moge miec AEE ze skrzynia i dlatego mysle.
Ktos moze wie jakie dokladnie czesci musze wymienic, zeby zamiast ABU dac cos innego np. AKL.
Wiem ze jak bym zmienial ABU na ABF to musze nawet pedal sprzegla wymienic i caly swpa wyjdzie ponad 4000zl.
Szukam jakies taniej alternatywy poniewaz moj ABU juz ledwo co jedzie, pali duzo oleju, cieknie i poprostu chce wymienic silnik. Chcialem wsadzic ABU ale zobaczylem ze za dobre pieniadze moge miec AEE ze skrzynia i dlatego mysle.
Ktos moze wie jakie dokladnie czesci musze wymienic, zeby zamiast ABU dac cos innego np. AKL.
- Marcinus29
- Mały gagatek
Kolego jak będziesz robił swap na AEE z racji tego że tam jest wielopunktowy wtrysk a ty masz jednopunktowy ABU będziesz musiał instalacje elektryczną od silnika wymienić razem z kompem.Odnośnie skrzyni nie wiem jak u ciebie jest, jak robiłem swap z AEX na AEE i skrzynia pasował bo są niby dwa rodzaje mała i duża a ja miałem dużą.
Ostatnio zmieniony śr cze 09, 2010 16:36 przez Marcinus29, łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://img69.imageshack.us/i/r32ocsignpanelligna.jpg/][img]http://img69.imageshack.us/img69/2773/r32ocsignpanelligna.jpg[/img][/url]
- PinguVanEx
- Mały gagatek
AEE kupuje ze skrzynia
Moze troche zle sie wyrazilem, mam ABU i chce kupic silnik AEE z osprzetem + skrzynie, chodzi mi czy jakies jeszcze podzespoly musze wymienic np. pedaly bo nie wiem czy sprzeglo jest hydrauliczne
Moze troche zle sie wyrazilem, mam ABU i chce kupic silnik AEE z osprzetem + skrzynie, chodzi mi czy jakies jeszcze podzespoly musze wymienic np. pedaly bo nie wiem czy sprzeglo jest hydrauliczne
- Marcinus29
- Mały gagatek
Sprzęgło na lince.Na pewno musisz mieć instalacje pod maską i komp do silnika, sonde lambda silnik pewnie z kolektorem wydechowym bo nie wiem czy z ABU pasuje do tego dochodzi zdjęcie immo !PinguVanEx pisze:AEE kupuje ze skrzynia
Nie wiem jak alternator pasek wieloklinowy pompa wspomagania inne duperele.
Najlepiej jakbyś miał 2 auta jedno z AEE i przekładał z auta do auta !
[url=http://img69.imageshack.us/i/r32ocsignpanelligna.jpg/][img]http://img69.imageshack.us/img69/2773/r32ocsignpanelligna.jpg[/img][/url]
- kamillionaire
- Forum Master
- Kontakt: