Jak w temacie mam opadnięte drzwi od strony kierowcy i muszę strasznie nimi trzaskać żeby się zamknęły.
Czy można temu zaradzić samemu, coś wyregulować na zawiasach?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
działa napewno, ja tak u siebie zrobiłem bo nie mogłem bolca wybić, jezeli znasz jakiś sposób na (na wybicie bolca) to, chętnie się z nim zapoznammosquitosound pisze:nie wydaje mi się ze ten szlif coś pomoże a jezeli tak to nie rozwiąze do końca sprawy, ale mogę się mylić (nie robilem jeszcze czegos takiego) może akurat to działa
pozdro
rozwiercanie sobie odpuść bo wiertarką nie podejdziesz (przerabiałem już to), tylko zeszlifować grzybek da się, ale po zeszlifowaniu ani drgnie, młotkowanie ani wyciskanie nie pomogłomosquitosound pisze:rozwiercać od góry wiertłem na tyle dużym zeby grzybek zniknął ale nie jestem w stanie stwierdzić teraz że napewno tak się da to zrobić bo to było dawno i odstawiłem tą sprawę wtedy ale juz niedługo ściągnę drzwi i wykombinuję jakiś sposób na to
u mnie ten sposób się nie sprawdził bo miałem na tyle wyrobiony zawias że musiałem grubą podkładkę dawać a wtedy działo sie tak jak wczesniej pisałem (chaczyło o błotnik)Artur D. pisze:Absolutnie pomogło, trzeba tylko dobrać właściwą grubość podkładki, żeby unieść drzwi tylko tyle, ile trzeba.
Koszty żadne, 5 minut roboty w porywach.
dokładnie jak poruszam drzwi w górę do latają, a zanim nie przerobiłem tego to przy zamykaniu musiałem podnosić do góry drzwimosquitosound pisze:mam jeszcze pytanie odnośnie drzwi co znaczy u was opadnięte bo ja mam właśnie luzy na zawiasie
generalnie jest tak jak mówisz, tylko prawdopodobnie jest tak że zawias jest robiony na stole i potem wspawany w drzwi, wiec bolec moze być już na stałe montowanymosquitosound pisze:a bolec jest osobnym elementem zawiasu więc kiedyś musi puścić
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 61 gości