Dziwny dzwiek na zakretach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Dziwny dzwiek na zakretach
Witam wszystkich !
Od razu chciałbym zaznaczyć że korzystałem z szukajki jednak nie znalazłem tematu który w 100% odpowiadałby mojemu przypadkowi.
Podczas pokonywania ostrego zakrętu słyszę dźwięk jakby w stylu najeżdżania na linie oddzielającą pobocze (według mnie jest to bardziej pukanie o wysokiej częstotliwości, niż szum). Pomyślałem, że to wina opon więc wymieniłem... jednak to na nic...
Czy ktoś spotkał się już z takim problemem ?
Od razu chciałbym zaznaczyć że korzystałem z szukajki jednak nie znalazłem tematu który w 100% odpowiadałby mojemu przypadkowi.
Podczas pokonywania ostrego zakrętu słyszę dźwięk jakby w stylu najeżdżania na linie oddzielającą pobocze (według mnie jest to bardziej pukanie o wysokiej częstotliwości, niż szum). Pomyślałem, że to wina opon więc wymieniłem... jednak to na nic...
Czy ktoś spotkał się już z takim problemem ?
-
- Nowicjusz
ja obstawiam, że to przgub jest....nie wiem czy lepiej wymienić sam przegub czy półośkę od razu?!
podnieś sobie autko z tej strony której puka, skęć koło w tą stronę co jak jedziesz to słyszysz hałas i zacznij kręcić kołem, kręcąc koło i *#cenzura#* zobaczysz gdzie ci puka, stuka wibruje
jeżeli będzie to w gumie to przebug do wymiany.
łożysko hałasowało by raczej caly czas, nie tylko przy skręcie
powodzenia!
podnieś sobie autko z tej strony której puka, skęć koło w tą stronę co jak jedziesz to słyszysz hałas i zacznij kręcić kołem, kręcąc koło i *#cenzura#* zobaczysz gdzie ci puka, stuka wibruje
jeżeli będzie to w gumie to przebug do wymiany.
łożysko hałasowało by raczej caly czas, nie tylko przy skręcie
powodzenia!
www.mariuszkunc.pl | kompleksowe strony www, grafika projektowa, identyfikacja wizualna
Aktualnie: MK4 Bora 1.6 16V
Poprzedni: MK3 - german style - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=336013
Grafik / projektowanie serwisów www
www.mariuszkunc.pl | kompleksowe strony www, grafika projektowa, identyfikacja wizualna
-
- Nowicjusz
zrobilem male badanie i mysle ze to raczej nie lozysko poniewaz nie ma luzow ruszajac kolem w pionie... jedyne co zwrocilo moja uwage to dzwiek jakby kulek w przegubie podczas ruchow kolem prawo-lewo (krecac kolem a nie kierownica). Czy tam powinien byc w ogóle jakis luz? A może to mechanizm różnicowy niedomaga ? Ewentualnie do głowy przychodzi mi jeszcze poduszka amortyzatora, a mianowicie wedle mojej teorii podczas przechyłu amortyzator nie dolega ściśle do ramy pojazdu i dlatego slysze w kabinie taki dzwiek... czy moja teoria moze miec jakies potwierdzenie w rzeczywistosci, czy ukladam nowa dziedzine nauki ?
Ostatnio zmieniony śr cze 09, 2010 15:01 przez Krzychuuuuu, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz