Spaliny w środku ?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

piratten
Nowicjusz
Nowicjusz

Spaliny w środku ?

Post autor: piratten » pn cze 07, 2010 19:37

Witam

Mój pierwszy temat - może banalny ale - mam Jette MK2 1.6D
Problem z nią jest taki że w lecie nie można otworzyć szyb bo zasysa spaliny do środka - przy zamkniętych szybach i włączonym nawiewie spalin nie czuć ale przy każdorazowym otwarciu okna (poza postojem) spaliny wlatują do środka i nie idzie wytrzymać...

Uszczelka pod głowicą zmieniana w tamtym roku jednocześnie wymieniłem uszczelkę między kolektorem a rurą wydechową - przy włączonym silniku i "gazowaniu" nie widać nigdzie dymu poza rura wydechową - tak samo przy zatkaniu wylotu rury nie widać ani przy silniku ani wzdłuż całego układu wydechowego dymu - jedyne co mnie zastanawia to nieoryginalna końcówka wydechu - jest przedłużona i wystaje z 5-10cm za błotnik

Auto nie jest nowe 84 rok ale karoseria jest w stanie dobrym - nie ma dziur itp Uszczelki wszystkie są na swoim miejscu.

Z góry dziękuje za wszelkie sugestie

Awatar użytkownika
Przemo440
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Przemo440 » pn cze 07, 2010 20:14

sprawdz połączenie odmy z rurą ssacą powietrza

piratten
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: piratten » czw cze 10, 2010 07:03

To znaczy jeżeli odma to ta rura lecąca z filtra powietrza do prawego błotnika to jest ona obcięta... i skrócona zaraz za silnikiem...

Chyba że sie nie rozumiem :blush:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”