montaż AIR-BAG
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
montaż AIR-BAG
Cześć mam do was pytanko. Posiadam wersje mkIII bez poduszek, i zastanawiam się czy da się je zamontować oraz jakie będą koszty montażu poduszek. Interesuje mnie poducha kierowcy i pasażera.
Do tego schowek pod poduchę, sam się zastanawiałem jak zobaczyłem na forum kompletną instalacje za 200 zeta, jaśki dla kierownika i pasażera.
Zastanawiam się na ile to bezpieczne jest, ktoś tego próbował?
Zastanawiam się na ile to bezpieczne jest, ktoś tego próbował?
Ostatnio zmieniony pn cze 07, 2010 11:31 przez jhosef, łącznie zmieniany 1 raz.
jhosef, sercem systemu AIRBAG jest sensor więc nie majstrowany i odpowiednio zamontowany daję gwarancję bezpieczeństwa
Ostatnio zmieniony pn cze 07, 2010 11:47 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
kup komplet instalacji,kontrolkę,sensor,taśmę i poduszki a zobaczysz jakie to prostejhosef pisze:A jak wygląda kwestia taśm poduszki kierownika, co oprócz kiery z poduchą trzeba?
Ostatnio zmieniony pn cze 07, 2010 13:59 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
Tu chyba nie ma taśmy do kiery:
http://moto.allegro.pl/item1039736983_v ... ensor.html
?
Bardzo poważnie to rozważam, nie koniecznie w tej chwili bo jestem świeżo po zmianie sprzęgła i rozrządu co mi nieco przedemolowało budżet ale w ciągu kilku tygodni...
http://moto.allegro.pl/item1039736983_v ... ensor.html
?
Bardzo poważnie to rozważam, nie koniecznie w tej chwili bo jestem świeżo po zmianie sprzęgła i rozrządu co mi nieco przedemolowało budżet ale w ciągu kilku tygodni...
- macbu
- Użytkownik
- Kontakt:
Poduchy
słuchajcie... widze że chyba został pominiety taki szczegol czujnik ktory daje impuls do wystrzelenia poduchy... a sensor odpowiada za przekazanie tegfo impulsu z czujnika do poduch... moze ktos ma na ten temat jakas wiedze?
napewno sensor sam nie daje impulsu do poduch... mysle że te czujniki musza gdzie byc zamontowane na podłuznicach... ale moge sie mylic
napewno sensor sam nie daje impulsu do poduch... mysle że te czujniki musza gdzie byc zamontowane na podłuznicach... ale moge sie mylic
Macbu