Problemy z odpaleniem- nawet na holu...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problemy z odpaleniem- nawet na holu...
Mam taki problem- wczoraj siadła ni chyba pompa paliwa( nie slychac jak pracuje:( ) wiec kolega mnie na hol i chcialem odpalic z lpg ( mam taka instalacje ze gas lapie przy 1700 obrotów) Podczas holowania obroty sa caly czas na 0... chociaz juz kontrolki gasna...
Ogólnie to gratuluje pomysłu rozpędzania auta na holu to obrotów silnika powyżej 1,7 k.
Odlal po prostu na LPG. Jak masz instalację 2 gen. spróbuj takiego myka. Na wyłączonym zapłonie wciśnij guzik zmiany paliwa i trzymając włącz zapłon. Jeśli zapali się lampka LPG to rozruch będzie na LPG. Zależy to oczywiście od centralki. Na drugiej gen odpalałem przez podciągnięcie do plusa zaworu na parowniku prądu z aku. Centralka przerzucała się na LPG.
A tak ogólnie sprawdzałeś czy iskra jest itp?
Odlal po prostu na LPG. Jak masz instalację 2 gen. spróbuj takiego myka. Na wyłączonym zapłonie wciśnij guzik zmiany paliwa i trzymając włącz zapłon. Jeśli zapali się lampka LPG to rozruch będzie na LPG. Zależy to oczywiście od centralki. Na drugiej gen odpalałem przez podciągnięcie do plusa zaworu na parowniku prądu z aku. Centralka przerzucała się na LPG.
A tak ogólnie sprawdzałeś czy iskra jest itp?
Ostatnio zmieniony pn cze 07, 2010 10:32 przez jhosef, łącznie zmieniany 1 raz.
mam taka instalacje w ktorej ma 3 polozenia pstryczka ( czy tj 1 generacja???) nie wiem czy tak powinno byc ale jak przelaczne na awaryjne odpalanie z gazu to na chwile lampki na przelaczniku swieca na zielone (czyli jest ok) za chwile swieci juz czerwona czyli jak by przelacznik był na benzynie
[ Dodano: 07 Cze 2010 10:45 ]
Dlaczego na holu nie łapie obrotów???? kiedys go holowalem i lapal bez problemu (chyba ze cos z obrotomierzem sie stalo) 5 miesiecy temu wymienialem przewody, swiece , kopulke, palec
[ Dodano: 07 Cze 2010 10:45 ]
Dlaczego na holu nie łapie obrotów???? kiedys go holowalem i lapal bez problemu (chyba ze cos z obrotomierzem sie stalo) 5 miesiecy temu wymienialem przewody, swiece , kopulke, palec
Skoro masz awaryjny rozruch i nie działa to szukaj przyczyny. Wyłączanie się zaworów może byc spowodowane brakiem sygnałów o obrotach silnika. Po kilku sekundach po załączeniu gazu, w przypadku nie wykrycia próby rozruchu (sygnał obrotów) centralka dla bezpieczeństwa wyłącza gaz.rafalldz pisze:odpalanie z gazu to na chwile lampki na przelaczniku swieca na zielone (czyli jest ok) za chwile swieci juz czerwona czyli jak by przelacznik był na benzynie
Sprawdź czy masz w ogóle iskrę. Poza tym polecam podpięcie pod VAG-a