Przegrzewający się silnik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przegrzewający się silnik
Witam ... Otóż od pewnego czasu nie wiem moze 2-3 dni w stecz silnik przegrzewa się "nie wiele" jakies 95-96 st. C ... a powinno być ok. 83-86 ... z tego co wyczytałem ... I teraz pytanko czym może to być spowodowane ? (a tak na marginesie w grudniu wymieniałem termostat ... od wymiany do wiosny było wszystko ok) grzeje się różnie ... raz w trasie raz na mieście a chwile pózniej ustaje to. Mój znajomy twierdzi że może być to spowodowane uszkodzeniem jakiegoś czujnika przy chłodnicy ... ja nie znam się i praktycznie jeżeli chodzi o sprawy związane z mechaniką jestem laikiem ... Proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony ndz maja 09, 2010 18:34 przez Buyashaka, łącznie zmieniany 1 raz.
A dokładnie jak ten czujnik się nazywa i jaki może być koszt tego ?
Ostatnio zmieniony ndz maja 09, 2010 18:56 przez Buyashaka, łącznie zmieniany 1 raz.
A przy okazji mógłby ktoś powiedzieć gdzie znajduje się ten czujnik ?
Ostatnio zmieniony pn maja 10, 2010 00:22 przez Buyashaka, łącznie zmieniany 1 raz.
Chciałbym zrobić to sam o ile to możliwe ... po co płacić komuś za coś co można zrobić samemu W którym miejscu go moge szukać najbardziej przydałyby się jakieś fotoporady ... proszę o pomoc bo chciałbym użytkować ze swojego MKIV a staram się z niego nie korzystać póki tego nie zrobię ... gdzie tego szukać ? Pewne osoby mówią ze w wężu natomiast inni że w chłodnicy ... już zgłupiałem Bylem pewnego razu w sklepie i zapytalem sie o czujnik cieczy chlodzacej ... gosc odp. ze musze wiedziec jaki to jest ... jaki kolor i ile pinow (nie jest to przypadkiem tak ze do danego modelu jest odpowiedni czujnik ?)
Ostatnio zmieniony ndz cze 06, 2010 21:36 przez Buyashaka, łącznie zmieniany 2 razy.