kaluza w bagazniku/ uklad deski rozdzielczej

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
kapitan bomba
Nowicjusz
Nowicjusz

kaluza w bagazniku/ uklad deski rozdzielczej

Post autor: kapitan bomba » pt cze 04, 2010 19:51

otóż po tych dzisiejszych ostrych opadach pojawila sie woda w bagażniku, przesadziłem pisząc w temacie "kałuża" ale ta "podkładka" była k\mokra.. był tez trochę mokry ten plastik przy zamku.. ogólnie obstawiam ze to jakoś przez zamek naleciało..był już rozbierany ( nie zamykał się wogole) ale nie przeze mnie wiec nie jestem zbytnio w temacie.. czy ktoś z was miał już podobny problem i jeżeli tak to w czym tkwi..tak dokładniej..:)

aa i tak przy okazji.. jak wygląda wasz "pulpit centralny"/ deska rozdzielcza.. nie wiem jak to określić.. to gdzie macie radio, klimę, itd.. chodzi i o układ.. od dolu.. klima, radio, schowek, kubki..? bo ja mam klima, schowek, radio...no i kubki( których mi brakuje ale o tym zaraz), kolejności nie dam rady zamienić.. nie pasuje ten schowek.. musiałbym go założyć do góry nogami..czy istnieją dwie wersje tego schowka czy jak? no i jeszcze jedno z tym uchwytem na kubki właśnie.. jak już pisałem brakuje mi go.. wiec dokupilem na allegro.. przyszedł od golfa 2003, ja mam 98 :otepienie: i nie pasuje.. czy jego tez mógłby być dwie wersje?

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pt cze 04, 2010 19:58

W bagażniku sprawdź czy nie leci przy lampach. Jak leci z zamka...to chyba cza rozebrać kalpę i zobaczyć od środka którędy się tam woda dostaje.
jeszcze jedno z tym uchwytem na kubki właśnie.. jak już pisałem brakuje mi go.. wiec dokupilem na allegro.. przyszedł od golfa 2003, ja mam 98 :otepienie: i nie pasuje.. czy jego tez mógłby być dwie wersje?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=296203

Awatar użytkownika
kapitan bomba
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kapitan bomba » pt cze 04, 2010 20:14

ok poprubuje z tym zamkiem, a co jeszcze z ta kolejnością?

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Kontakt:

Post autor: Qto » pt cze 04, 2010 20:19

z tego co kojarzę to półka i radio da się zamienić... ja mam tak, od dołu:
- climatronic
- radio
- półka
- uchwyt na napoje

Awatar użytkownika
kapitan bomba
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kapitan bomba » pt cze 04, 2010 20:35

rozumiem ze chciales napisac "od gory" :P
i nie da sie tego zamienic.. powniewaz ta polka ma takie "cos" co wchodzi w ten główny uchwyt i jeżeli w moim przypadku chce dać ją nad radiem to musze ja dac "do góry nogami" ,, no nic pozostaje mi poszukać jakiejś poleczki.. mam nadizeje ze za dobra cene:)

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Kontakt:

Post autor: Qto » pt cze 04, 2010 20:37

kapitan bomba pisze:rozumiem ze chciales napisac "od gory" :P
nie no climatronica na górę na pewno się nie da wsadzić...i uchwytu na napoje na dole :) Dobrze napisałem :)
Najlepiej jakbyś wytargał całą konsolę środkową i zobaczył o co kaman

greg

Post autor: greg » pt cze 04, 2010 21:09

kapitan bomba pisze:ak już pisałem brakuje mi go.. wiec dokupilem na allegro.. przyszedł od golfa 2003, ja mam 98 :otepienie: i nie pasuje.
trzeb awyciąć z tyłu plastik i wejdzie
kapitan bomba pisze:i nie da sie tego zamienic.. powniewaz ta polka ma takie "cos" co wchodzi w ten główny uchwyt i jeżeli w moim przypadku chce dać ją nad radiem to musze ja dac "do góry nogami" ,,
są półki co idą na dół

Awatar użytkownika
kapitan bomba
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kapitan bomba » pt cze 04, 2010 21:18

greg zeby podciac tam ten plastik.. to trzeba wyciagac cala ta konsole czy da sie to zrobic jakos bez wyciagania? i rozumiem ze wycinam platik przy tej konsoli tam wewnatrzx nie przy tym uchwycie na kubki, tak?

greg

Post autor: greg » pt cze 04, 2010 22:38

kapitan bomba pisze:greg zeby podciac tam ten plastik.. to trzeba wyciagac cala ta konsole czy da sie to zrobic jakos bez wyciagania?
da się bez wyciągania - ja tak wycinałem szwagrowi w golfie - długi móż z ząbkami i jedziesz ten plastik pionowy z tyłu o ten kawałek wystający z kubków (tniesz tylko pionową tylną listwę)

[ Dodano: Pią Cze 04, 2010 10:39 pm ]
mówię o cięciu plastiku w konsoli a nie tego cup holdera

Awatar użytkownika
kapitan bomba
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kapitan bomba » sob cze 05, 2010 23:49

jutro popatrze jak to wyglada, dzieki za odpowiedzi :bajer: :bigok:

greg

Post autor: greg » ndz cze 06, 2010 09:51

kapitan bomba, jak będziesz miał problem to zrobię fotki co wycinać

Zablokowany