Złaącze ISO
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Złaącze ISO
Jak zewrzeć końcówki radia aby działało beż kluczyka ? Wcześniej napisaliście mi , że odpowiada za to żółty kabel , lecz ja takiego nie mam.
Oto zdjęcie
Od lewej " Czerwony , brązowy następnie 2 niebieskie czerwony i znów niebieski. Radio bez kluczyka nie załącza się oraz nie pamięta stacji ani ustawień korektora pomiomo , że te kable tam są.
Z góry dziękuję za pomoc.
Ps. Zdjęcie słabej jakości robione telefonem.
Oto zdjęcie
Od lewej " Czerwony , brązowy następnie 2 niebieskie czerwony i znów niebieski. Radio bez kluczyka nie załącza się oraz nie pamięta stacji ani ustawień korektora pomiomo , że te kable tam są.
Z góry dziękuję za pomoc.
Ps. Zdjęcie słabej jakości robione telefonem.
Ostatnio zmieniony czw cze 03, 2010 13:52 przez SiLeS, łącznie zmieniany 1 raz.
2-ma kablami czy 1 ? Jak oba czerwone i do tego z lewej czerwonego jak czerwone są2 a z twojego toku myślenia wyszły 3.
Ostatnio zmieniony czw cze 03, 2010 20:53 przez SiLeS, łącznie zmieniany 1 raz.
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Czyli pinoutu kostki zasilającej ISO nie da się znaleźć Po pierwsze pod pin, gdzie ma być zasilanie radia na stałe masz podłączoną stacyjkę i dlatego po każdym wyłączeniu stacyjki traci ustawienia. Po drugie stałe 12V masz podłączone gdzieś indziej i dlatego nie działa. Zlokalizuj miernikiem, który pin ma 12V na wyłączonej stacyjce, który ma 12V tylko po włączeniu stacyjki i ten gdzie jest na stałe 12V podłącz tam, gdzie do tej pory miałeś 12V po stacyjce. Wolny pin możesz zewrzeć do stałego 12V, ale nie musisz. Najlepiej byłoby go podłączyć tam, gdzie w radiu jest przewidziane miejsce na włączanie/wyłączanie stacyjką, tylko trzeba to zlokalizować.