Problem z ABS

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

arek707
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Problem z ABS

Post autor: arek707 » śr cze 02, 2010 20:16

Witam Panowie, mam pytanie ponieważ szwankuje mi troszke ABS, tz. świeci mi kontrolka od ABSu ale przy delikatnym hamowaniu gaśnie i za chwilke znowu sie zapala i świeci, przy czym niekiedy tez przy hamowaniu miga czerwona kontrolka od hamula i zaczyna piszczeć jakis brzęczek. Nadmienie że do wymiany mam prawy przegub, w zwiazku z tym moje pytanie czy takei zachowanie może być winą padającegu już przegubu ?? Zgóry bardzo dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam !!

Steryd126
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Steryd126 » śr cze 02, 2010 20:23

jesli pali się ABS , trzeba podpiąc pod komputer i wyjdzie gdzie leży problem, bo jest sporo czynników które mogły sie uszkodzic, a raczej nikt bez komputera nie powie ci co w tym przypadku jest nie tak. jesli nie masz kabelka to poytaj na swoim forum regionalnym, ktos ci napewno pomoże sprawdzic błedy bo nie ma potrzeby od razu do serwisu jechac

Awatar użytkownika
rolmik
naczelny rolnik
naczelny rolnik
Kontakt:

Post autor: rolmik » śr cze 02, 2010 23:00

panowioe odświerze temat bo coś dzieje sie z abs w moim aucie od 2 tygodni nie działa pali sie kontrolka byłem u lukiegio powiedział ze top raczej moduł :chytry: padł a dziś cofam na bielanach i kontrolka zgasła przejechałem jakieś 1,5 km po dość równej drodze znów się zapaliła co może być przyczyną styki

były :D http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=303319" onclick="window.open(this.href);return false;
obecny http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=471027" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Mil4n
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Mil4n » śr cze 02, 2010 23:29

Zeszłej zimy miałem podobne objawy. :crazy: Kontrolka zapalała się ,a później gasła i to w różnych okolicznościach,ABS raz działał, a raz nie.Na początku myślałem ,że to może w związku z mrozem,że może jakieś przewody lub styki zamarzały.Po podpięciu do kompa okazało się ,że padł mi jeden z czujników ABS.Po zamontowaniu nowego czujnika ATE(koszt ok. 80 PLN) wszystkie objawy zniknęły i można było dalej jeździć bez obaw :grin:

VW Daje radę !!!

wojtas46
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: wojtas46 » czw cze 03, 2010 20:14

Trzeba sprawdzić bezpieczniki na aku czy nie są zaśniedziałe oraz wtyczkę za pompą . Jeżeli to jest oki to wtedy pod kompa

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”