Golf III gasnie !!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf III gasnie !!!
czesc mam taki problem od wczaraj . mialem troche benzyny w bance jakies 2 litry i postanowilem wlac ja do baku byla to benzyna ktora mialem do pily spalinowej kupilem jakies 5 litrow i po cieciu mi zostaly te dwa litry benzyna normalna kupiona na orlenie 95 bezolowiówka z niczym nie mieszana itp no i wczoraj jade do tesciow i sie zaczelo samochod podzczas normalnej jazdy zaczol spadac z obrotow i zgasl odpalilem po chwili i zaczolem jechac dalej po 2 km znow zgasl potem znow dzisiaj tez tak sie dzieje normalnie jedzie i nie wiadomo w ktorym momencie znow gasnie niewiem czy podczas tego wlewania z banki jakies brody sie do baku dostaly i zatykaja filtr niemam pojecia co jest grane pomozcie co to moze byc i jak temu zaradzic aha silnik w golfie to 1.6 75 ps benzyna bez lpg
najlepiej by bylo spuscic to paliwo ale bedzie to ciezkie do wykonania bo o ile sie nie myleto nie ma tam korka spustowego i zeby je cale spuscic to trzeba zdjac bak odlaczyc wszystkie przewody od niego . ale jesli juz bys sie na to zdecydowal to po spuszczeniu tego paliwa radzilbym wyjac pompe paliwowa i wymyc ten zbiornik pazadnie zeby nie bylo tam syfu zwykla woda potem ja wyjac zamatowac wszystko spowrotem i przefiltrowac te paliwko przez jakas bibulke albo przez lejek z sitkiem
Przyznawanie punkcików za pomoc oznacza szacunek