progi a spód auta - pytanie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
mivhal_f
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

progi a spód auta - pytanie

Post autor: mivhal_f » śr maja 26, 2010 01:00

Witam
Mam dziure w progu przy kole samym, i jest tam troche juz piachu i błota. Jako, że chce zaspawać tą dziurę na pewien okres dopóki bedą finanse na coś porządniejszego więc mam 2 pytanie:
1) Czy ta wolna przestrzeń w progu jest jakoś połączona ze spodem auta, czy to są oddzielne profile zamknięte?
2) Czy znacie sposób na usunięcie w miarę dokładne brudu z tego profilu by to nie zardzewiało?
W przyszłości chce wogle próg wymienić bo zaczyna rdzewieć, ale chce zrobić jakąś prowizorkę żeby nie mieć po jakimś czasie samochodu typu "flinstones".
Pozdrawiam i z góry thx

Awatar użytkownika
mivhal_f
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: mivhal_f » śr maja 26, 2010 01:38

Tu są zdjęcia zrobione przed chwilą jak to wygląda aktualnie. Chciałem tam wspawać kawalek blachy żeby od środka nie rdzewiało.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
don vittorio
rock n roll
rock n roll

Post autor: don vittorio » pt maja 28, 2010 07:38

Miałem podobnie (nawet auto mamy takie same). Ten próg i błotnik są w stanie agonalnym. To jest standardowe miejsce gnicia w MK3. Tam nie może być żadnej dziury, próg to profil zamknięty i jest zgrzewany do zakładki płyty pogłogowej (taki wystający kawałek na spodzie na który zakłada się ori lewrek). Tam kończy się próg.
marianmk2 pisze:Po co robić coś po łebkach??Weź uzbieraj więcej $$ i zrób to raz,a porządnie...
Po co robić 2 razy to samo?Za rok może już nie być do czego spawać...
Lepiej zrób to tak, bo jeśli tak jest ma zewnątrz to w środku jest naprawe niefajnie.

"Jestem nędzarzem, posiadam tylko marzenia. Rozsiałem je u twych stóp.

Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach.”

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt maja 28, 2010 09:37

do błotników pojawiły się niedawno takie raperaturki http://www.allegro.pl/item1050399725_re ... _nowa.html, mozna wykorzystać jeśli reszta błotnika jest dobra.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Mavrick
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Mavrick » pt maja 28, 2010 10:33

A wlasnie panowie macie jakies propozycje zabezpieczenia tego miejsca? bo z racji tego ze auto poszlo na glebe nie ma mozliwosci zalozenia chlapkow;)...i obawiam sie ze nowy blotnik podzieli los swojego poprzednika:/

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt maja 28, 2010 14:17

Mavrick pisze:propozycje zabezpieczenia tego miejsca?
po załataniu wszystkiego mozesz założyć dodatkowe plastykowe nadkola, których brzegi na ranty błotnika wychodzą, troche to wieśniacko wyglada asle ochroni te miejsca przed kamieniami.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Mavrick
Kontakt:

Post autor: Mavrick » śr cze 02, 2010 10:37

Myslalem rowniez zeby zalozyc chlapacze...ale zeby zalozyc org od 3 to musialbym je obciac...bo jedna przejazdzka po naszych pieknych drogach i byloby po nich. Nie wiecie czy mozna dostac do 3 takie chlapacze http://www.allegro.pl/item1037927433_or ... 2004r.html

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”