Pozdrawiam,
Golf IV 1.9 TDI VS. Mercedes E220 CDI
Trasa Leszno - Poznań. Niedziela rano. Troszkę się spieszyłem, także każdy wolny moment wykorzystywałem poprzed małe butowanie Golfika. Na horyzoncie pojawił się jednak wolno jadący bus, musiałem zwolnić do 80km/h bo z naprzeciwka jechali, więc nie mogłem wyprzedzić. Nagle za mną pojawił się granatowy Mercedes klasa E (W211) od rocznika 2003. Jak się potem okazało na klapie napis E220 CDI. No więc z naprzeciwka luzik no to kierunkowskaz i wpinam 4 bieg i rura, koleś ostro wystartował za mną. Ponad 120km/h i wpinam 5 bieg, koleś chwilke równą za mną szedł po czym centymetr po centymetrze zacząłem mu odchodzić. Dobiłem do 170km/h i lekko zwolniłem pedał gazu dalej sunąc równe 170km/h, koleś chyba się wystraszył prędkości bo się nie przybliżył zbytnio
Jechałem przed kolesiem tak chyba z 20km, powtarzając sytuacje. Za każdym razem mu odchodziłem co prawda nieznacznie, ale jednak
Dodam jeszcze, że w Golfiku siedzi AJM 115KM seria, do oprócz mnie jeszcze był 3 dorosłe osoby, ale w Meczku też widziałem, że kanapy pozajmowane, czyli szanse mieliśmy wyrównane, jeśli chodzi o wage pasażerów
To taki nie do końca kill, ale jednak postanowiłem napisać bo obydwaj żyłowaliśmy auta i każdy każdego chciał wyprzedzić, więc rywalizacja była
Myślę, że przy prędkości 180+ wkońcu by mnie łyknął, ale miał szanse, nie wykorzystał jej więc kill zaliczam do mnie
Aha wkońcu mnie wyprzedził, ale nielegalnie bo przeciął 2 ciągłe, już mi się nie chciało go ganiać
Niewiem tylko jaki wariant mocy w tym Mietku bo z tego co widzę, na Allegro to są od około 136 do 150KM, niewiem jaki dokładnie u kolesia siedział silniczek w każdym razie pisało E220 CDI.
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
- stolniczkow
- Forum Master

- Kontakt:
W211 220CDI to raczej słaby sprinter... 150km miał chyba tylko w kombi, w sedanach były 122km i 170km. 150 ma 10.6 do 100kmh, 170 ma 10.1 wg katalogu, więc żaden nie powinien dać rady Twojemu golfowi. Nie rozumiem czym się tu podniecać

A to dobrerafalkul9 pisze:Chyba zdajesz sobie sprawe ze taki 150 km to by Ci odjechal jesli tylko by chcial
Czarne S3 1.8T - Dynosoft, MG Motorsport - 276km/365Nm
Grupowy chiptuning Aligator (DynoSoft) Katowice

Grupowy chiptuning Aligator (DynoSoft) Katowice

Wg. moto allegro sedany tez mialy 150stolniczkow pisze:150km miał chyba tylko w kombi
Mowimy tutaj nie o sprincie a o predkosciach grubo powyzej 100km/h, doczytaj.stolniczkow pisze:W211 220CDI to raczej słaby sprinter
Forest, racja wazy ten e klasa troche, do 100km/h bys go objechal ale przy takich duzych predkosciach to stawial bym na merca
Sam byłem zaskoczony. Inaczej bym nie pisał tego killarafalkul9 pisze:Forest, racja wazy ten e klasa troche, do 100km/h bys go objechal ale przy takich duzych predkosciach to stawial bym na merca
Ostatnio zmieniony wt cze 01, 2010 00:12 przez Forest89, łącznie zmieniany 1 raz.
Forest89, gratki
jezdzilem tym tylko w c klasie (143 konie chyba) to w C przyzwoicie to chodzilo .. E to kredens
.. ale gratulacje
PS:
kiedys widzialem jak 3 gosci w leonie ARL'u podpuszczali jakiegoś pasibrzucha w E kl... w210 2.7 .. gość się nakręcił i chlopaki z ARL'a zerż... go jak świnie ... pozniej spotkalem ich na cpnie to sie smieli ze ARL seria 
pozdro
jezdzilem tym tylko w c klasie (143 konie chyba) to w C przyzwoicie to chodzilo .. E to kredens
PS:
chyba najbardziej nieudany silnik MBForest89 pisze:Co innego by było z E270
pozdro
ex: MK4 245 km/460nm
Albo po prostu kto pierwszy tego susząForest89 pisze:czyli na pewno zabrakło mu mocy
Re: Golf IV 1.9 TDI VS. Mercedes E220 CDI
To zawsze można powiedziećdavmix pisze:Albo po prostu kto pierwszy tego susząForest89 pisze:czyli na pewno zabrakło mu mocy
Re:
gratki za killa

AJM niby 115km fabrycznie, ale na hamowni kilkukrotnie widziałem wyniki rzędu 125-127kmrafalkul9 pisze:Moze po prostu nie doceniam golfika 115ps hehe
No pewnie, że takForest89 pisze:To zawsze można powiedzieć
Merc waży około 1600 kg więc zbyt dużych szans nie miał.
- herbiasty
- Forum Master

- Kontakt:
scigalem sie kiedys z takim C220 150km. czyli lzejsza buda (automat). mialem wtedy MKIII 1,8 ABS
ja sam na polkadzie, tam 2 osby- 45kg i 110kg.
I powiem szczerze ze do 150 to MKIII bylo szybsze minimalnie, dopiero powyzej merc powolutku zaczynal odchodzic ..
ja sam na polkadzie, tam 2 osby- 45kg i 110kg.
I powiem szczerze ze do 150 to MKIII bylo szybsze minimalnie, dopiero powyzej merc powolutku zaczynal odchodzic ..
RC-Motorsport
https://www.facebook.com/RCmotorsport.Rafal.Cyprys" onclick="window.open(this.href);return false;
Sroka na fejsie:
https://www.facebook.com/Scirocco-53B-b ... 581737776/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/RCmotorsport.Rafal.Cyprys" onclick="window.open(this.href);return false;
Sroka na fejsie:
https://www.facebook.com/Scirocco-53B-b ... 581737776/" onclick="window.open(this.href);return false;