Nie chce odpalic na benzynie i gasnie na obrotach

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Młody90
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Nie chce odpalic na benzynie i gasnie na obrotach

Post autor: Młody90 » śr mar 10, 2010 22:30

Witam , od razu pisze ze szukalem i przeszperałem wiele tematów ale nie znalazlem odpowiedzi ani nic konkretnego .

A wiec do rzeczy: kiedy odpalam silnik na benzynie ( zimnym badz cieplym silniku )
bez dodawania gazu mi spadają obroty i momentalnie gasnie . Tylko dodawajac gazu silnik jest w ruchu.
Powiem tak ,zakupilem Golfa i jest po swapie , ale poprzedni wlasciciel zajechal troszke te autko , pytalem sie go jaki jest silnik to powiedzial ze od Audi 1.9 Quattro i to nie jest TDI!
Na dniach chce oczyscic z oleju blok silnika i sie dowiedziec prawdy , ale watpie zeby wlasny kumpel mnie okłamał co do swapu.
Oczywiscie na wtrysku.
Co do pompy paliwa bo moga byc pytania - mechanik (kumpel) powiedzial ze pompa musi byc dobra bo pompuje paliwo kiedy dodaje gazu, bo caly czas chodzi . Wiecej sie nie pytalem bo chce sam wkoncu cos zrobic i dojsc do czegos.
Mam rowniez LPG - ale na nim chodzi wszystko wporządku.
Ostatnio zmieniony czw mar 11, 2010 22:23 przez Młody90, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr mar 10, 2010 22:42

no dobrze ale regulaimn i precyzja, musisz znac typ wtrysku lub typ silnika, daj fotki skoro to swap zobaczymy.

[ Dodano: Sro Mar 10, 2010 9:43 pm ]
Ponadto nieregulaminowe jest upominanie sie o punkty, zlikwiduj ten podpis.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Młody90
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Młody90 » śr mar 10, 2010 22:48

odkopałem zdjecie. Jest tu wiele przeróbek.
http://img704.imageshack.us/i/dsc00009rj.jpg/

Podpis usuniety

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr mar 10, 2010 22:55

Oj kolego zagazowany wtrysk mechaniczny, z założenia pada rozdzielacz paliwa. Szukaj o silnikach na takim mechanicznym wtrysku, np GX

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Młody90
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Młody90 » pn maja 31, 2010 18:47

oddalem auto do znajomego - co do roboty? ustawienie zapłonu - oby mial racje bo kolo sie nie myli :bajer:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”