amortyzatory przód MK3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
amortyzatory przód MK3
Musze kupić amortyzatory do swojego auta MK3 tdi 94r stary typ mocowania, w niektórych sklepach piszą że amor do golfa od 92 do 97 r ale przecież w 94 roku zmienili system mocowania u góry i nie wiem czy ma to jakies znaczenie?? Będą normalnie pasowały amory czy musze szukać takie do sierpnia 94. Jakie proponujecie amory za rozsądną cene, Sachs, Bilstein a może Monroe?? Jak przytne z przodu sprężyny o 1 zwój to się nic nie stanie?? pozdro i dzięki
Nie radze przycinac sprezyn bo ciecie nigdy nie bedzie idealne a pozatym beda tak samo miekkie i da to tyle ze autko bedzie nizej stalo ale nie bedzie twardsze radze kupic sprezynki obnizone jesli juz chcesz obnizyc autko. Jesli by Cie to interesowalo mam spreżynki od MK3 z 93r obnizone o jakies 10cm i to sa sportowe . Kupilem Mk3 z takimi sprezynkami sprowadzonego z niemiec ale byl dal mnie za niski wiec zmienilem na seryjne . Jesli by Cie interesowaly to prosze o kontakt
Ostatnio zmieniony pn kwie 17, 2006 01:07 przez adam-gda, łącznie zmieniany 1 raz.
Przyznawanie punkcików za pomoc oznacza szacunek
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- micab
- Forum Master
- Kontakt:
ta zmiana pod koniec 94 polegała na tym że jest inna sprężyna i górny talerz amora....czyli sam goły amortyzator może być taki sam, ale nie jestem tego na 100% pewien
co do firmy amora to w sumie zalezy ile masz kasy......kyb, bilstein, sachs są okej
a sprężyn nie tnij
co do firmy amora to w sumie zalezy ile masz kasy......kyb, bilstein, sachs są okej
a sprężyn nie tnij
vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja bym nie eksperymentował - szkoda czasu i pieniędzy - w razie reklamacji wiesz jak to jest A kupisz coś lepszego - pare groszy drożej i spokój - większa pewność i wogóle. Z mojego doświadczenia - nie polecam Monroe, nie polecam Boge (choć zachwalane - po roku miłem do wymiany w MkII), B.dobrze się spisują Sachs'y, Bilstein'y i jeśli chodzi o te tańsze to kiedyś kupiłem z Krosna amorki teraz to jest jakaś jakaś inna nazwa ... Delphi bodajże - wtedy Krosno było OK nie wiem jak teraz Ja polecam Bilstein'y .kupszczelisty pisze:a co sądzicie o GPD które są na allegro, ile takie wytrzymają na naszych drogach??
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
-
- Użytkownik
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Delphi to podobno tandeta, Sachs kumpel ma w BMW i się spisują rewelacyjnie, zobacze jak cenowo będzie to wyglądało, bo jeszcze musze kupić jakieś gumy bo mi się przód trzaska, nawet nie wiem dokładnie co, ale chyba coś przy wachaczach. Monroe mam z tyłu gazowe + sprężyny Supersporta, to się zrobiło wystarczająco twarde ( na progach zwalniających pupa mi podskakuje )
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: