znowu niebieski czujnik;/
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
znowu niebieski czujnik;/
Witam
Mam problem wymienilem juz 4 niebieskie czujniki i ciagle to samo a nie wiem z kad to sie bierze po wymianie czujnika jest wysztko ok obroty stoja na ok 1 tysiac obrotow pojezdzile pol roku i znowu obroty sa zawyzone gdzies 1300 -1400 od czego to moze byc ze ten czujnik tak szybko siada??
Mam problem wymienilem juz 4 niebieskie czujniki i ciagle to samo a nie wiem z kad to sie bierze po wymianie czujnika jest wysztko ok obroty stoja na ok 1 tysiac obrotow pojezdzile pol roku i znowu obroty sa zawyzone gdzies 1300 -1400 od czego to moze byc ze ten czujnik tak szybko siada??
- Paweł Marek
- V.I.P.
wojtass31, zmierz we wtyczce czujnika czy dostaje 5V po włączeniu zapłonu, i zmierz mu opór, ok 2-3 koma na zimnym i 200-250 omów na gorącym . Wina raczej będzie gdzie indziej: błąd ustawienia zapłonu, rozrządu - takie rzeczy.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jest wtyczka przy przpustnicy, jest tam stycznik który przewodzi prąd na zamknietej przpustnicy, i drugi który przewodzi gdy jest mocno otwarta, musisz wybrać odpowiednie kable, kolorów ci nie podam nie mam schematu dokładnego ale doświadczalnie łatwo dojdziesz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
czyli wpiac tam w kabel i sprawdzac czy jest napiecie tak??Paweł Marek pisze:Jest wtyczka przy przpustnicy, jest tam stycznik który przewodzi prąd na zamknietej przpustnicy, i drugi który przewodzi gdy jest mocno otwarta, musisz wybrać odpowiednie kable, kolorów ci nie podam nie mam schematu dokładnego ale doświadczalnie łatwo dojdziesz.