Witam
Mam dziure w progu przy kole samym, i jest tam troche juz piachu i błota. Jako, że chce zaspawać tą dziurę na pewien okres dopóki bedą finanse na coś porządniejszego więc mam 2 pytanie:
1) Czy ta wolna przestrzeń w progu jest jakoś połączona ze spodem auta, czy to są oddzielne profile zamknięte?
2) Czy znacie sposób na usunięcie w miarę dokładne brudu z tego profilu by to nie zardzewiało?
W przyszłości chce wogle próg wymienić bo zaczyna rdzewieć, ale chce zrobić jakąś prowizorkę żeby nie mieć po jakimś czasie samochodu typu "flinstones".
Pozdrawiam i z góry thx
progi a spód auta - pytanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- don vittorio
- rock n roll
Miałem podobnie (nawet auto mamy takie same). Ten próg i błotnik są w stanie agonalnym. To jest standardowe miejsce gnicia w MK3. Tam nie może być żadnej dziury, próg to profil zamknięty i jest zgrzewany do zakładki płyty pogłogowej (taki wystający kawałek na spodzie na który zakłada się ori lewrek). Tam kończy się próg.
Lepiej zrób to tak, bo jeśli tak jest ma zewnątrz to w środku jest naprawe niefajnie.marianmk2 pisze:Po co robić coś po łebkach??Weź uzbieraj więcej $$ i zrób to raz,a porządnie...
Po co robić 2 razy to samo?Za rok może już nie być do czego spawać...
"Jestem nędzarzem, posiadam tylko marzenia. Rozsiałem je u twych stóp.
Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach.”
Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach.”
- Paweł Marek
- V.I.P.
do błotników pojawiły się niedawno takie raperaturki http://www.allegro.pl/item1050399725_re ... _nowa.html, mozna wykorzystać jeśli reszta błotnika jest dobra.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
po załataniu wszystkiego mozesz założyć dodatkowe plastykowe nadkola, których brzegi na ranty błotnika wychodzą, troche to wieśniacko wyglada asle ochroni te miejsca przed kamieniami.Mavrick pisze:propozycje zabezpieczenia tego miejsca?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Myslalem rowniez zeby zalozyc chlapacze...ale zeby zalozyc org od 3 to musialbym je obciac...bo jedna przejazdzka po naszych pieknych drogach i byloby po nich. Nie wiecie czy mozna dostac do 3 takie chlapacze http://www.allegro.pl/item1037927433_or ... 2004r.html