Kontrolka paliwa sie swieci

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
kowal0131
Nowicjusz
Nowicjusz

Kontrolka paliwa sie swieci

Post autor: kowal0131 » czw maja 27, 2010 13:53

Witam! Odkad kupilem swojego mk IV ciagle mam jakies problemy z elektryka/elektroniika. To sam sie zamyka (zimne luty...) to swiatelka nie swieca. Dzis doszly 2 nowe problemy, gdy jechalem radio (VW BETA) przestalo grac, a po ponownym wlaczeniu nie dziala poglaszania czyli potencjometr; drugim denerwujacym mnie bledem jest ciagle swiecenie sie rezerwy i przypomnienia komputera "refuel please" .....wskaznik paliwa w baku dziala ok czyli plywak ejst wporzadku. CZy ktos wie jakies jest rozwiazanie ktoregos z tych problemow. wiem ze to blahostki ale potrafia denerwoac tym bardziej ze to moj nowy nabytek. Z gory dziekuje za pomoc: :)
Ostatnio zmieniony czw maja 27, 2010 15:05 przez kowal0131, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
magk
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: magk » ndz maja 30, 2010 20:16

kolego też mam podobny problem zaświeciła mi się kontrolka rezerwy i nie gaśnie
nie wiem co może być przyczyną

magk

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » ndz maja 30, 2010 20:22

kowal0131 pisze:sam sie zamyka (zimne luty...) to swiatelka nie swieca
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=255090
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=59801
kowal0131 pisze:gdy jechalem radio (VW BETA) przestalo grac, a po ponownym wlaczeniu nie dziala poglaszania czyli potencjometr
raczej wina w samym radiu...jeżeli orientujesz się w elektronice to możesz rozebrać i sprawdzić o co chodzi, jak nie to można komuś rzucić do naprawy ale pewnie bardziej opłaci się kupno nowego radyjka

Co do kontrolki to spróbuj zegary VAGiem zdiagnozować...może wywali jakiś błąd

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”