Prędkościomierz

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Przemekxxx
Nowicjusz
Nowicjusz

Prędkościomierz

Post autor: Przemekxxx » śr maja 26, 2010 19:09

Witam wszystkich
Problem z, z którym się do was zwracam dotyczy predkościomierza .
Krótka historia problemu- autko golf 3 (1.6 benzynka 94 rok), w którym nie działa zarówno predkościomierz jak i licznik przebiegu. Mechanik numer 1 :grrr: - orzekł - wymień impulsator ! stówka wywalona , impulsator był dobry! posprawdzał napęd impulsatora na skrzyni i równierz działa! wysłał mnie do elektryka który posprawdzał wiązki różnymi miernikami - jest :grrr: ok wysłał mnie do mechanika numer 2- ponownie sprawdził impulsator napęd na skrzyni i wysłał do elektryka , a ten stwierdził z ręką na sercu ,że od strony elektrycznej wszystko jest wporządku...mechanik numer 3 :kac: posprawdzał wiązki różnymi miernikami , nic nie zrobił i do tego piszczy teraz kontrolka oleju ...czy ktokolwiek może mieć jakiś pomysł , który podrzucę mechanikowi numer 4? :kwiatek:
panowie nie lekceważę waszego czasu , czytałem co pisza ludzie ale chyba mam juz dosyć .
Proszę o wskazówki , proszę o pomysły
Ostatnio zmieniony śr maja 26, 2010 19:12 przez Przemekxxx, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
FIRERS
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: FIRERS » śr maja 26, 2010 19:26

czyli sygnal z impulsatora dociera na wejscie licznika?? a ten licznik kiedys ci w aucie dzialal czy kupiles i juz byl uszkodzony?

Przemekxxx
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Przemekxxx » śr maja 26, 2010 20:07

FIRERS pisze:czyli sygnal z impulsatora dociera na wejscie licznika?? a ten licznik kiedys ci w aucie dzialal czy kupiles i juz byl uszkodzony?
witam
nie działał od początku jednak mechanior przekładał licznik do innego golfika i było ok

Awatar użytkownika
hard87
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: hard87 » śr maja 26, 2010 20:32

kolego a sprawdz bezpiecznik chyba nr7 mi tez tak radzono jednka umnie jest on ok, mi juz niedziała chyba 2miechy bo tez sie boje czy to nie impulsator nie walna a niemam jak sprawdzic czy licznik zrobił papa czy impulsator

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”