rzuca tyłem????!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
rzuca tyłem????!!!
Witam, niedawno bylem na ustawieniu geometrii przod i tyl, poniewaz robilem z przodu zawieszenie...Niby wszystko git, gosciu ustawil wszystko, ale podczas jazdy zauwazylem, ze jak wchodze w zakręt nawet wolno, to zarzuca mi tylem, jakby mi z tylu kola skrecaly. Czyzby cos źle ustawili????
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Ja naszczescie mam znajomych w warsztatach tam gdzie jezdzedziober pisze:nie ma? to od 3 lat mnie w ciula robia i mi je ustawiaja co roku:)
Ostatnio zmieniony czw maja 27, 2010 08:32 przez sklejku, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Master
Podnieś samochód do góry złap za koło i popróbuj nim bujnąć w boki, jak będzie latało to tuleje (masz je prawdopodobnie mocno wyrobione skoro czujesz że samochód ci lata) do wymiany... http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... t=#3983033
Ostatnio zmieniony czw maja 27, 2010 11:37 przez poolak2006, łącznie zmieniany 1 raz.
może ci jeszcze zbieżność z tyłu robią palnikiem..... pozatym zbieżności nie robi się co roku.nie ma? to od 3 lat mnie w ciula robia i mi je ustawiaja co roku:)
w golfach mk1/2/3/4 geometrie ustawia sie WYŁĄCZNIE z przodu. Tył jest na belce skrętnej i nie ma tam żadnej regulacji. jeśli jesteś pewien że zarzuca tył to:grubassoss pisze:Witam, niedawno bylem na ustawieniu geometrii przod i tyl, poniewaz robilem z przodu zawieszenie...Niby wszystko git, gosciu ustawil wszystko, ale podczas jazdy zauwazylem, ze jak wchodze w zakręt nawet wolno, to zarzuca mi tylem, jakby mi z tylu kola skrecaly. Czyzby cos źle ustawili????
żadnej innej opcji nie ma.PAPAYOS pisze:Przyczyn może być wiele... Albo tuleje (raczej na pewno), albo niskie ciśnienie w kołach, albo wytłuczone amortyzatory, albo luzy na łożyskach kół. Wszystkie te czynniki wpływają na pływanie tyłu w zakrętach i koleinach.
Ostatnio zmieniony czw maja 27, 2010 19:58 przez mate64, łącznie zmieniany 1 raz.
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
- nel239
- Mały gagatek
- Kontakt:
Tydzien temu wymienialem znajomemu takie tuleje. Wsiadlem w samochod zeby zobaczyc co sie tak naprawde dzieje i rzeczywiscie tyl uciekal. Wymienilem dwie tylne tuleje na belce Febi koszt 120zl szt. ale sa tez tansze zamienniki po 70zl. Po wymianie samochod prowadzi sie dobrze i nie rzuca juz tylem. Wiec nie ma innej opcji tylko tuleje