Ciągle działający wiatrak

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

azariel
Nowicjusz
Nowicjusz

Ciągle działający wiatrak

Post autor: azariel » sob kwie 15, 2006 21:48

Witam.
Mam pewien problem. Otóż wiatrak chodzi mi cały czas. Nawet po wyłączeniu silnika. Silnik jest zimny a on za nic się nie wyłącza.
Czy to tylko wina czujnika?

Awatar użytkownika
Marihuana Man
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Marihuana Man » sob kwie 15, 2006 21:50

Czy to tylko wina czujnika?
Zdecydowanie Tak...

[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob kwie 15, 2006 22:26

Odepnij wtyk od czujnika w chłodnicy. Jak się zatrzyma to nowy czujnik, jeśli nie to szukaj dalej.
Nie wiem czy we wszystkich trójkach ale w 2E napewno jest przekaźnik do wiatraka pod zbiorniczkiem płynu chłodzącego. W tym przekaźniku jest układ elektroniczny sterowany nie tylko czujnikiem z chłodnicy, ale chyba trzema innymi czujnikami temperatury oleju i czegoś tam jeszcze. Więc jeśli go masz to tam może być uszkodzenie i dotyczyć samego przekaźnika (ja tak miałem - pomogło suszenie), lub tych czujników.

[ Dodano: Sob Kwi 15, 2006 10:28 pm ]
Schematu tego układu brak w książce Volkswagen Golf i Vento. Ja ściągałem z ruskiej strony http://volkswagen.msk.ru/

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

azariel
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: azariel » sob kwie 15, 2006 22:50

Dzięki. Fajna strona. Książeczki bardzo pomocne. Szkoda tylko, że po rosyjsku. Ale schematy da sie jakos rozczytać.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”