strasznie male obroty

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kocan90
Nowicjusz
Nowicjusz

strasznie male obroty

Post autor: kocan90 » wt maja 25, 2010 18:05

witam mam golfa 3 i mam problem z rozgrznym silnikiem bo gdy wbije luz to spada na niskie obroty i czesto wtedy mi gasnie czy to moze byc spowodowane luzny paskim klinowym??? z gory dzieki.

Awatar użytkownika
arczipat
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: arczipat » wt maja 25, 2010 18:21

Pasek klinowy nie ma nic do tego. Sprawdź silniczek krokowy, on w pierwszej kolejności odpowiedzialny jest za obroty biegu jałowego. Sprawdź czy działa sonda ona też potrafi dać tego typu objaw.

Coś na temat: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic290830-30.html

filip85
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: filip85 » wt maja 25, 2010 19:04

Mi jak gasł na rozgrzanym to winnym był czujnik halla. Ale to się objawiało tak, że jak zgasł na rozgrzanym to mogłem go odpalić dopiero po ostygnięciu.

kocan90
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kocan90 » wt maja 25, 2010 21:10

[quote="arczipat"]Pasek klinowy nie ma nic do tego. Sprawdź silniczek krokowy, on w pierwszej kolejności odpowiedzialny jest za obroty biegu jałowego. Sprawdź czy działa sonda ona też potrafi dać tego typu objaw.

a o jaka sonde chodzi i gdzie ona sie znajduje???

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt maja 25, 2010 21:32

kocan90, przeczytaj regulamin, zgodnie z nim napisz typ silnika albo temat idzie do kosza. A odpowiadający niech pamiętają że udzielanie porad bez wiedzy nawet czy to diesel czy benzyna jest laniem wody i zajmowaniem miejsca na forum.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”